Lira sterlină atinge cel mai ridicat nivel din ultima lună după discursul lui Rachel Reeves despre revitalizarea economiei Regatului Unit

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 17 iulie 2024 34 afişări

Lira sterlină atinge cel mai ridicat nivel din ultima lună după discursul lui Rachel Reeves despre revitalizarea economiei Regatului Unit

Lira sterlină a atins cel mai ridicat nivel din ultima lună, după ce Rachel Reeves a prezentat o serie de planuri de creştere a construcţiei de locuinţe, de deblocare a proiectelor de infrastructură şi de atragere a investiţiilor private, ca parte a unei noi „misiuni naţionale” de a stimula creşterea economică, raportează The Telegraph.

Lira sterlină a crescut cu 0,2pc faţă de dolar la 1,284$, cel mai ridicat nivel înregistrat din 12 iunie, după ce cancelarul a declarat că guvernele anterioare nu au fost dispuse să ia „deciziile dificile pentru a genera creştere în cauză”.

Cancelarul a declarat că va restabili obiectivele obligatorii privind locuinţele, anunţând o încetare imediată a interdicţiei „absurde” privind noile dezvoltări eoliene onshore în Anglia.

Lira sterlină a crescut, de asemenea, cu 0,2pc faţă de euro, care valorează 84,4p, cel mai scăzut nivel înregistrat din 14 iunie, după ce alegerile din Franţa au lăsat a doua cea mai mare economie a Europei pe cale de a avea un parlament suspendat.

Anna Leach, economist şef la Institute of Directors, a declarat: „Cancelarul are dreptate să se concentreze pe necesitatea de a oferi stabilitate şi creştere pe termen lung.”

„Este minunat să auzim că se acordă prioritate abordării sistemului de planificare din Regatul Unit şi furnizării de energie regenerabilă şi aşteptăm cu nerăbdare detalii suplimentare cu privire la Fondul Naţional de Bunăstare.”

Susannah Streeter a declarat că lira sterlină a crescut deoarece „comercianţii au evaluat politicile sale şi potenţialul impuls pe care l-ar putea aduce la creşterea economică a Regatului Unit”.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.