Lucruri de preţ de altădată
Periodic bijuteriile şi accesoriile cu pietre preţioase deosebite pot fi admirate în evenimente dedicate lor în diferite colţuri ale lumii. Cei care au drum pe la Beijing până pe 2 iulie, scrie CNN, pot vizita ”Imperial Splendours: The Art of Jewellery since the 18th Century“, dedicată casei Chaumet şi istoriei sale de 240 de ani.
Printre piesele expuse se numără sabia folosită la ceremonia de încoronare de Napoleon Bonaparte şi o diademă purtată de a doua soţie a acestuia, Maria-Luiza. La Paris, Grand Palais găzduieşte până pe 5 iunie expoziţia ”From the Great Mughals to the Maharajas: Jewels from the Al Thani Collection“, cu 250 de pietre preţioase cu o vechime de mai bine de 400 de ani din colecţia şeicului Hamad bin Abdullah Al Thani.
La Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum din New York este deschisă până pe 27 august expoziţia ”Jeweled Splendors of the Art Deco Era: The Prince and Princess Sadruddin Aga Khan Collection“, în care sunt prezentate peste 100 de articole de lux create între 1910 şi 1938 de case ca Boucheron şi Bulgari, printre care se numără poşete-pudrieră ori ceasuri de masă şi de mână.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro