Mai multe oraşe din China închid şcolile şi anulează zboruri, înaintea taifunului Yagi

Autor: Iulia Kelt Postat la 05 septembrie 2024 17 afişări

Super taifunul Yagi loveşte sudul Chinei. Şcolile din anumite oraşe au fost închise, iar zborurile anulate.

Mai multe oraşe din China închid şcolile şi anulează zboruri, înaintea taifunului Yagi

În mai multe oraşe din sudul Chinei, cursurile au fost suspendat şi zborurile au fost anulate joi, din cauza furtunii tropicale Yagi care se transformă într-un super taifun şi se îndreaptă rapid către provincia insulară Hainan, informează AFP.

Furtuna, care a provocat inundaţii şi alunecări de teren pe insula Luzon din Filipine, a făcut cel puţin 13 victime, conform autorităţilor locale.

Taifunul Yagi s-a intensificat deasupra Mării Chinei de Sud, atingând viteze de până la 209 km/h, potrivit agenţiei Xinhua.

Autorităţile din Hainan au ridicat nivelul de alertă la cel mai înalt nivel joi, la ora 11:30.

Se aşteaptă ca taifunul să atingă uscatul vineri după-amiază, fie în Hainan, fie în provincia vecină Guangdong.

La Haikou, capitala provinciei Hainan, cursurile şi transportul local au fost suspendate începând de joi, la prânz.

În Hong Kong, unde Yagi nu va lovi direct, autorităţile au anunţat emiterea unei alerte de tipul trei pentru taifun, limitând astfel transportul public.

După sudul Chinei, Yagi se va deplasa spre Vietnam, unde sunt aşteptate ploi şi vânturi puternice în regiunile nordice, inclusiv în zona sitului UNESCO, Golful Halong.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
taifun,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.