Mai putem să mergem în vacanţă de Paşti sau nu? Ce spun hotelierii şi proprietarii de pensiuni

Autor: Ioana Matei Postat la 13 martie 2020 482 afişări

Mai putem să mergem în vacanţă de Paşti sau nu? Ce spun hotelierii şi proprietarii de pensiuni
Conform unui studiu realizat la începutul acestei săptămâni de platforma de rezervări hoteliere TravelMinit.ro, 86% dintre hotelieri consideră că epidemia de coronavirus constituie o ameninţare reală pentru turismul intern. Hotelierii au înregistrat un număr considerabil mai mic de rezervări pentru lunile Martie şi Aprilie, iar în ultima săptămână s-au înregistrat şi primele anulări de sejururi, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii platformei de rezervări.
 
Iată ce spun ei: 
 
Hotelurile de peste 50 de camere sunt cele mai afectate, în special dacă se află şi în oraşele mari din România unde deja s-au înregistrat cazuri de Coronavirus. Pensiunile şi hotelurile de mici dimensiuni au declarat că încă nu se resimte impactul virusului în rezervări. Cu totii au declarat că încă de la primele anunţuri de răspândire a virusului au luat masuri sporite de igienizare a zonelor comune şi a spaţiilor de cazare.

Ce măsuri iau proprietarii de pensiuni şi hotelierii pentru a încuraja rezervarea vacanţelor în ţară?

Conform studiului TravelMinit.ro, pentru a creşte numărul de rezervări pentru lunile aprilie - mai, hotelierii sunt deschişi implementării unor politici flexibile de rezervare - 41.3% dintre hotelieri sunt dispuşi să prelungească perioada de plată a avansului, 36.2% sa ramburseze avansul plătit integral/parţial într-un termen stabilit, iar 34.6% chiar ar renunţa la avans pentru a creşte numărul rezervărilor.

Rezervări în România fără avans şi cu anulare gratuită

In acest moment există peste 2600 de unităţi de cazare listate pe platforma Travelminit.ro care pot fi rezervate fără plata vreunui avans şi sunt 100% rambursabile. Spre deosebire de alţi ani in care rezervările pentru perioada Paştelui si mini-vacanta de 1 Mai erau deja încheiate la finalul lunii Martie, in acest an hotelierii chiar accepta plata vacantelor de Paste / 1 Mai folosind vouchere de cazare.

Pastele si 1 Mai, cea mai mare scădere înregistrată. Hotelierii sunt optimişti cu privire la sezonul de vară

Cea mai mare scădere a numărului de rezervări faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a fost constatată pentru perioada Paştelui (76.7%), urmată de mini-vacanţa de 1 Mai şi sezonul de vară. Se observă, astfel, că turiştii tind să fie reticenţi cu privire la vacanţele din perioada imediat următoare, însă se menţin optimişti cu privire la sezonul de vară. 86% dintre hotelieri consideră că cele mai afectate perioade sunt luna martie şi aprilie.

Anulările au fost în mare majoritate din partea turiştilor români (79.1%), iar 66% dintre partenerii care au răspuns studiului Travelminit consideră că nu există posibilitatea de a revinde camerele rămase libere după anulări.

Ce planuri de călătorie îşi fac românii pentru perioada următoare?

Dacă înainte de răspândirea coronavirusului în Europa, 90% dintre clienţii platformei Travelminit.ro aveau intenţia de a călători în ţară sau în străinătate, în prezent, mai puţin de jumătate ar mai lua această decizie. În plus, 41.3% dintre turiştii care au răspuns la studiu efectuat de Travelminit.ro ar alege călătoriile doar pe teritoriul României, 20.5% au declarat că ar face deplasări atât interne, cât şi externe, iar 36.6% nu mai au nicio intenţie de a călători în perioada următoare.

De altfel, 84.3% dintre respondenţi au şi anulat cel puţin o rezervare din cauza răspândirii coronavirusului, 55.2% dintre vacanţele anulate fiind în străinătate, 36.1% pe teritoriul României, iar în 8.7% dintre cazuri rezervările anulate erau atât în ţară, cât şi externe.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2700 de persoane, începând de marţi, 10 martie şi până joi, 12 martie.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.