Mancarea "proaspata": cat de periculoase sunt alimentele iradiate
Multe dintre alimentele aflate pe rafturile magazinelor din Romania sunt iradiate. Controversata procedura se aplica pentru mentinerea aspectului "proaspat" al produselor. Iradierea alimentelor este agreata in UE, dar sub control strict si cu etichetare corespunzatoare - fapt cvasiinexistent in Romania.
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat pentru ziarul Gandul ca in Romania, iradierea alimentelor nu este in regula si a cerut Protectiei Consumatorului verificarea etichetelor. Contact de Gandul, seful acestei institutii, Constantin Cerbulescu, admite ca pana acum nu a facut un control tematic.
"Daca suntem sesizati, verificam. Si daca se confirma cele sesizate, luam masuri. Dar, pana in prezent, nu s-au constatat depasiri ale dozelor admise prin normele europene. Acum doi ani am avut mai multe sesizari pe citrice si ananas", a spus Cerbulescu.
Detalii pe www.gandul.info.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro