Membrul CNA Răsvan Popescu a câştigat definitiv procesul intentat lui Dan Diaconescu pentru calomnie
Răsvan Popescu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a câştigat definitiv procesul în care l-a dat în judecată pe Dan Diaconescu, pentru calomnie, instanţa dispunând şi plata unor despăgubiri de aproape 23.000 de euro.
Răsvan Popescu l-a dat în judecată pe Dan Diaconescu în anul 2012, pe vremea când Popescu era preşedinte al CNA, iar Diaconescu era acţionar al societăţii Ocram Televiziune SRL, care deţinea la momentul respectiv licenţa audiovizuală a televiziunii OTV.
Răsvan Popescu l-a acţionat în instanţă pe Dan Diaconescu, după ce acesta din urmă i-a adus mai multe acuzaţii injurioase în timpul emisiunilor "Dan Diaconescu Direct". Totodată, Popescu i-a cerut lui Diaconescu plata unor despăgubiri pentru prejudiciul moral cauzat, în valoare de 100.000 lei (aproape 23.000 de euro).
În 5 februarie 2013, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti a admis în parte cererea lui Răsvan Popescu şi l-a obligat pe Dan Diaconescu la plata sumei de 100.000 de lei, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral cauzat. De asemenea, instanţa a obligat pârâtul (Dan Diaconescu) la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 2.008,30 lei, către reclamant (Răsvan Popescu), reprezentând taxa judiciară de timbru, timbrul judiciar şi onorariul de avocat.
Decizia a putut fi atacată cu recurs de Dan Diaconescu, la Tribunalul Bucureşti, în termen de 15 zile de la comunicare, fapt care s-a şi întâmplat, însă Răsvan Popescu a câştigat între timp şi un proces la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, tot împotriva lui Diaconescu.
Astfel, pe 13 ianuarie 2014, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a admis cererea lui Răsvan Popescu de încuviinţare a executării silite imobiliare cu privire la imobilul situat în localitatea Bucureşti, strada Căpriorilor, numărul 6, sector 1, proprietate a lui Dan Diaconescu, pentru recuperarea sumei de 102.008,3 lei, în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă din 5 februarie 2013 a Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti, la care s-au adăugat cheltuielile de executare, la solicitarea lui Răsvan Popescu. Instanţa l-a autorizat pe Răsvan Popescu să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu, decizia instanţei fiind fără cale de atac.
Recent, pe 10 septembrie, Tribunalul Bucureşti a respins, ca nefondat, recursul făcut de Dan Diaconescu la decizia Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti din 5 februarie 2013. Decizia este irevocabilă.
Totuşi, Răsvan Popescu nu a putut să recupereze până în prezent suma de circa 23.000 de euro de la Dan Diaconescu, întrucât executorul nu a mai găsit pe numele lui Diaconescu nici conturi, nici proprietăţi, cu excepţia unui singur imobil (cel din strada Căpriorilor) pentru care există o creanţă bancară.
De altfel, în septembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 a admis o cerere a BRD-Groupe Societe Generale de executare silită tot în cazul imobilului din strada Căpriorilor, pentru o datorie de peste cinci milioane de euro.
CNA a retras licenţa televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, în conformitate cu legislaţia audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.
OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă. Televiziunea nu a făcut dovada achitării lor, fapt pentru care CNA i-a retras licenţa.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro