Mesaje din 2016 între piloţi ai Boeing, despre siguranţa avioanelor 737 MAX, provoacă o nouă criză

Autor: Laura Albu Postat la 19 octombrie 2019 250 afişări

Mesaje din 2016 între piloţi ai Boeing, despre siguranţa avioanelor 737 MAX, provoacă o nouă criză

Declaraţiile unui pilot senior al Boeing, potrivit cărora ar fi indus în eroare involuntar autorităţile de reglementare printr-o serie de mesaje cu privire la siguranţa modelul 737 MAX, au propulsat compania aeriană într-o nouă criză, transmite Reuters.

Mesajele au atras asupra celui mai mare producător de avioane din lume o solicitare imediată a autorităţilor de reglementare din SUA prin care i se cer explicaţii şi un nou apel către Boeing să-şi verifice managementul, în timp ce aeronavele companiei sunt încă reţinute la sol după cele două accidente fatale.

În mesajele dintre doi angajaţi, pilotul tehnic şef de atunci al modelului 737 MAX, Mark Forkner, a declarat că aşa-numitul sistem anti-staţionare MCAS din avion a fost „înclinat” în timpul simulării zborului. Sistemul este suspectat ca motiv al prăbuşirilor din Indonezia şi Etiopia, care au ucis împreună 346 de persoane.

Mesajele par să fie primele informaţii făcute publice, potrivit cărora sistemul MCAS a fost instabil în timpul testării înainte ca aeronava să intre în serviciu.

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a solicitat executivului Boeing, Dennis Muilenburg, să dea o explicaţie „imediată” pentru întârzierea de a preda documentul descoperit de Boeing în urmă cu câteva luni.

Descoperirea a avut loc cu câteva zile înainte ca Muilenburg, care a fost eliminat de consiliul de administraţie săptămâna trecută, să depună mărturie în faţa Congresului.

„Aceste mesaje indică faptul că Boeing a protejat informaţiile infracţionale faţă de FAA, fapt extrem de deranjant”, a afirmat Peter DeFazio, preşedintele Comitetului de Transport al Camerei Reprezentanţilor din SUA.

Boeing se luptă să-şi pună în funcţiune cel mai bine vândut avion, 737 MAX, în urma unei interdicţii de a funcţiona din martie, provocată de cele două accidente care au ucis un total de 346 de persoane în Etiopia şi Indonezia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOEING,
MESAJE,
CRIZĂ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.