Miliardarii din Silicon Valley s-au săturat de şcoli normale şi au creat una specială pentru copiii lor. Cum arată - GALERIE FOTO

Postat la 24 mai 2017 52 afişări

Un nou tip de şcoală a fost creat de minţile şi banii milionarilor din Silicon Valley, potrivit unui articol publicat de Business Insider.

Dezvoltatorul de software educaţional AltSchool, cu unităţi în California şi New York, a strâns finanţări de 40 de milioane de dolari în cea mai recentă rundă de finanţare. Anterior, a avut finanţări de peste 130 de milioane de dolari de la giganţi precum Mark Zuckerberg, Peter Thiel şi Andreessen Horowitz.

 

Potrivit Business Insider, AltSchool este un sistem de ”microşcoli”, în fiecare dintre acestea învaţă între 35 şi 120 de elevi. Şcoala îşi propune să aducă învăţământul la un nivel adaptat secolului 21. Şcoala a fost fondată de Max Ventilla, un fost manager din cadrul Google, în 2013. În prezent există şapte unităţi AltSchool. În 2015, costul şcolarizării aici era de aproximativ 20.000 de dolari. AltSchool împarte elevii cu vârste cuprinse între patru şi 14 ani în trei grupe - în acest sistem nu există clase tradiţionale. 

 

O zi obişnuită de şcoală începe cu copiii care semnează prezenţa pe un iPad. O aplicaţie, creată special pentru această şcoală, monitorizează tot ce ţine de elevi: de la notele pe care le obţin ei, până la planuri de învăţare personalizată şi alergii la diverse alimente. Profesorii discută împreună cu familiile copiilor despre copii şi stabilesc apoi un set de obiective pentru ca profesorii să îi înveţe pe copii în funcţie de interesele lor, slăbiciunile şi punctele forte. 

 

Fiecare copil primeşte un ”playlist” săptămânal de activităţi de învăţare individuale şi de grup ţintite spre atingerea acelor obiective - spre exemplu, unii dintre elevi pot să scrie pe blogurile personale despre hobbyuri precum colecţionarea de monede. Alţii pot face demonstraţii pe baza jocului Pac-Man şi a MaKey MaKey - un circuit simplu care transformă obiectele de zi cu zi în interfeţe. 

 

Elevii mai mari au participat chiar şi la ore de redesign - un tânăr de 11 ani a adaptat modelul unei săli de clasă într-un circuit de parkour. O altă elevă, care vrea să fie veterinar, avocat, scriitor şi autor de carte manga, a crescut câteva plante şi a creat o grădină interioară - ea a declarat Business Insider că îi plac ”sarcinile adaptate abilităţilor ei”. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.