Moody's a retrogradat Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley şi Bank of New York
Moody's Investors Service a coborât ratingurile de credit a patru mari bănci americane, Morgan Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan şi Bank of New York Mellon, considerând că probabilitatea intervenţiei guvernului SUA în sprijinul acestora într-o situaţie de criză a scăzut.
Agenţia de evaluare financiară a retrogradat cele patru bănci cu câte o treaptă, în urma unei evaluări a celor mai mari opt bănci din SUA care a început în luna august, transmite Bloomberg.
Astfel, ratingul Goldman Sachs a fost coborât de la "A3" la "Baa1", JPMorgan de la "A2" la "A3", Morgan Stanley de la "Baa1" la "Baa2", respectiv Bank of New York de la "Aa3" la "A1".
Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii celor patru instituţii financiare au refuzat să comenteze.
Moody's a confirmat totodată ratingurile băncilor Bank of America, Citigroup, Wells Fargo şi State Street Corp.
Autorităţile americane de reglementare a sectorului bancar lucrează la un proiect prin care doresc să legifereze restructurarea sau lichidarea ordonată a băncilor, oricât de mari, fără a fi necesară utilizatea de fonduri publice. Astfel, prăbuşirea unei bănci ar genera pierderi pentru investitori şi ar putea presupune convertirea obligaţiunilor în capital.
"Considerăm că autorităţile americane de reglementare bancară au făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte stabilirea unui cadru credibil de rezoluţie a unei bănci mari ajunse în situaţie de criză. În loc de a utiliza fonduri publice pentru a salva o astfel de instituţie, anticipăm că creditorii holdingurilor bancare vor participa la o procedură de bail-in şi astfel vor suporta cea mai mare parte din povara recapitalizării unei bănci aflate în dificultate", a declarat într-un comunicat Robert Young, director în cadrul Moody's.
Diferenţa dintre randamentul obligaţiunilor în dolari emise de băncile americane şi costul titlurilor de stat SUA cu maturitate similară a scăzut în acest an cu 0,29 punce procentuale, la 1,38 puncte procentuale. În acelaşi timp, finanţarea prin obligaţiuni costă companiile americane cu 1,46 puncte mai mult decât obligaţiunile guvernamentale, în scădere cu 0,08 puncte procentuale faţă de finele anului trecut.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro