Nem tudom, monsieur!
Budapesta a respins criticile internationale referitoare la noua lege a presei, sustinand ca atitudinea Frantei si a Germaniei in special, care au acuzat ingradirea grava a libertatii presei in Ungaria, poate provoca efecte negative pe termen lung asupra presedintiei semestriale a Uniunii Europene.
Intrata in vigoare la 1 ianuarie, legea ungara a presei prevede amenzi de pana la 730.000 de euro pentru posturile de radio si televiziune in caz de "atingere adusa interesului public, ordinii publice si moralei", precum si in cazul "informarilor partinitoare", evident fara ca astfel de notiuni vagi sa fie definite.
Premierul ungar Viktor Orban, un conservator cu puternice accente populiste, a avut o pozitie ferma fata de criticile interne si externe referitoare la legea presei. "Nu stabilesc francezii sau germanii conformitatea legislatiei nationale cu reglementarile UE", ci Comisia Europeana, a subliniat Orban. De la 1 ianuarie, Ungaria a preluat presedintia prin rotatie a UE, pe care o va detine timp de jumatate de an.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro