Nicuşor Dan: Am propus ca preţul pe care să-l plătească bucureştenii pentru gigacalorie să fie 280 de lei faţă de 164 de lei cât este în prezent

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 noiembrie 2021 330 afişări

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a declarat vineri că a propus ca preţul pe care să îl plătească bucureştenii pentru gigacalorie, de la 1 decembrie, să fie 280 de lei, faţă de 164 de lei cât este în prezent.

Nicuşor Dan: Am propus ca preţul pe care să-l plătească bucureştenii pentru gigacalorie să fie 280 de lei faţă de 164 de lei cât este în prezent

„Propunerea pe care am făcut-o consilierilor generali a fost ca începând de la 1 decembie 2021 preţul pe care bucureştenii să-l plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei, TVA inclus. Această propunere a rezultat dintr-o discuţie cu consilierii din majoritate, a fost îmbrăţişată de către PNL şi PMP, nu şi de către USR, iar PSD s-a pronunţat public împotriva măririi tarifelor. Până la o nouă hotărâre de Consiliu General care să stabilească tarifele pentru populaţie bucureştenii vor plăti cât plătesc începând din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie”, a declarat Nicuşo Dan, vineri, la şedinţa ordinară a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti.

Acesta spune că a făcut o evaluare a creşterii de preţ pentru cetăţenii care au centrale individuale. „Aceşti 280 de lei, pe care îî plătesc bucureştenii conectaţi la sistemul centralizat este mai puţin decât plătesc bucureştenii care au centrale individuale. Am luat în calcul faptul că acest tarif nu s-a mai majorat din anul 2011, şi atunci preţul total al gigacaloriei era 320 de lei, deci 164 din 320, azi preţul de furnizare a gigacaloriei este 980 de lei şi este total disproporţionat să avem 164 de lei raportat la 980”.

Primarul general spune că s-a uitat şi la preţurile practicate în alte oraşe din ţară, unde, după actualizare, cetăţenii plătesc între 300 şi 350 de lei pe gigacalorie.

„Am solicitat Guvernului sprijin pe chestiunea subvenţiei la căldură, însă consider că este rezolnabil să existe o o contribuţie echilibrată din partea municipalităţii, Guvernului României şi din partea cetăţenilor. Diferenţa de preţ sau presiunea pe bugetul local care vine din diferenţa de preţ între 280 de lei şi 164 de lei este 320 de milioane de lei pe an, este o sumă importantă cu care pot să fie făcute foarte multe lucruri utile comunităţii. (...) Sper ca discuţiile cu Guvernul să fie cât mai repede, sper ca decizia pe care o să o luăm în Consiliul GGenealsă fie luată cât mai repede”, a mai spus Nicuşor Dan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
gigacalorie,
preţ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.