O reţea locală de sănătate lansează un program de urmărire medicală a persoanelor vindecate de coronavirus

Autor: Andra Stroe Postat la 06 mai 2020 140 afişări

O reţea locală de sănătate lansează un program de urmărire medicală a persoanelor vindecate de coronavirus

Reţeaua de sănătate Regina Maria lansează Clinica post COVID, un program integrat destinat persoanelor care au nevoie de urmărire medicală, în urma infectării şi vindecării de COVID 19. Programul este gratuit pentru cadrele medicale şi se desfăşoară atât online, prin intermediul Clinicii Virtuale, cât şi în locaţiile fizice din Bucureşti.

 

„Ne-am pus întrebarea ce se va întâmpla cu românii care au fost infectaţi şi vindecaţi şi cum putem să îi ajutăm în perioada post COVID. Avem în acest moment o echipă de medici care lucrează integrat pentru a monitoriza starea de sănătate a celor care vor să se asigure că nu apar alte probleme medicale. Este clar nevoie de monitorizarea stării lor de sănătate în perioada următoare. Este un proiect disponibil atât în clinica virtuală, cât şi fizic, în clinicile din Bucureşti“, declară Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria.

Fie că vorbim despre urmările bolii sau despre efectele tratamentelor primite în perioada spitalizării, o parte semnificativă dintre pacienţii care au depăşit această boală necesită în continuare o atenţie sporită. În unele cazuri, deşi virusul este eliminat din organism, pacienţii pot rămâne cu o serie de afecţiuni ale funcţiei pulmonare, insuficienţă renală, leziuni ale muşchiului inimii, insuficienţă multiplă de organ sau complicaţii legate de tratamentul urmat pentru vindecare.

Monitorizarea pacienţilor vindecaţi de COVID 19 constă în investigaţii imagistice – CT sau RX – şi o serie de analize de sânge, recomandate de medic în funcţie de fiecare caz în parte, printre care: hemoleucogramă, teste pentru evaluarea funcţiei hepatice şi a funcţiei  renale. În plus, am inclus în program şi EKG-ul, pentru cei cu afecţiuni cardiace, şi testele serologice pentru răspunsul imun la infecţia cu noul coronavirus.

Pacienţii care nu au un medic curant trebuie să facă o programare online la unul din medicii dedicaţi din acest proiect, consultaţie facilitată de serviciul de telemedicină Clinica Virtuală Regina Maria. În urma anamnezei, medicul evaluează cazul pacientului şi pregăteşte un raport medical ce conţine indicaţiile necesare pentru eventuale analize şi investigaţii imagistice de care pacientul are nevoie.

Pacienţii care au „Contul Meu”, pot accesa rapid rezultatele în dosarul medical disponibil în aplicaţia clinicii. Cei care nu au cont pot deschide unul online sau pot accesa rezultatele analizelor pe reginamaria.ro, în secţiunea „Rezultate analize”. Pentru investigaţiile imagistice efectuate, rezultatul se poate trimite prin e-mail, fără să fie necesară vizita în clinică. Interpretarea se va face fie în Clinica Virtuală, de medicul ales de pacient la intrarea în program, fie de medicul curant.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
program,
sanatate,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.