Obligat de criza economică, un român a deschis o afacere controversată, dar foarte profitabilă

Postat la 22 mai 2018 2317 afişări

A facut mai multe pariuri cu viata si de fiecare data a iesit invingator. S-a vazut nevoit sa o ia de la zero si a mers pe un drum cu multe suisuri si coborasuri. In plina criza economica, a deschis cea mai indrazneata afacere si din nou a avut de castigat.

Obligat de criza economică, un român a deschis o afacere controversată, dar foarte profitabilă
Vorbim despre omul de afaceri Adrian Ionescu. Are 39 de ani si in urma cu opt ani, pe cand criza a clatinat din temelii mii de business-uri in toata lumea a decis sa puna pe picioare o afacere pe cat de ”indrazneata” pe atunci in Romania, pe atat de profitabila. Este vorba despre un studio de videochat.
 
Sotia omului de afaceri a fost prima reticenta la aceasta idée, iar mama nici nu a vrut sa auda. In cele din urma, familia a inteles ca e doar un business si inca unul care aduce bani, multi bani.
 
Adrian Ionescu s-a nascut si a crescut in Caransebes, fiind indrumat de tatal sau, de profesie avocat. Parintele si-a dorit ca fiul sa ii urmeze in meserie. Tanarul Adrian chiar a urmat cursurile Facultatii de Drept, insa nu a dorit pana la urma sa practice avocatura. I-au placut mai mult afacerile si chiar a cochetat cu politica.
 
”M-am implicat politic, la un partid, si am fost dezamagit dupa ce au pierdut alegerile. Am depus multa munca in campanie, aveam un print shop si in felul asta i-am ajutat. Am sustinut un anumit candidat, un prieten. Nu am vrut niciodata cariera politica, desi sunt de stanga, dar eu inca cred in ideea de a crea clasa de mijloc. Nu am gandit-o ca pe o chestiune de cariera.
Nu am fost niciodata un om de salon, ca sa spun asa. Politicienii, in general, stiu sa se foloseasca de oameni ca mine ca sa ajunga in anumite puncte”, si-a inceput povestea, Adrian Ionescu.
 
In anul 2004 i-a venit o idee de afaceri, dupa o banala discutie pe mIRC, o faimoasa retea de socializare de odinioara, un fel de stramos al messenger-ului.
 
”Prima mea afacere a fost un club de internet, la Caransebes. Dupa aceea am cunoscut pe cineva pe mIRC, o fata, care facea videochat si din vorba in vorba am intrebat-o cu ce se ocupa si mi-a spus ca lucreaza online. Dupa ce mi-a spus, mie mi s-a parut geniala ideea. In momentul ala mi s-a parut foarte buna ideea de a interactiona cu oameni prin imagini. Inca din 1997 eram pe internet, eram mare consumator. In fine, fata a venit la Caransebes pentru ca i-am propus sa facem un business. Era din Brasov. I-am propus sa o angajez si am angajat-o. La inceput aveam o gramada de probleme pentru ca in momentul ala nimeni nu stia cu ce se mananca. Tatal meu fiind avocat, m-am dus la el si i-am spus ca trebuie sa gasim o modalitate legala ca sa nu am probleme si stiu ca atunci se incasau banii prin Western Union, nu era sistemul care e acuma, prin banci, cum lucrez in momentul asta”, spune Ionescu.
 
Si, pentru ca afacerea trebuia sa fie una cat se poate de legala, a fost chemata chiar si Politia, pentru a face verificari, iar aprobari au fost cerute inclusiv de la preoti.
 
”Era un articol intr-o lege care spune ca, pentru a fi autorizat in domeniul asta, trebuie sa parolezi site-urile cu continut adult, dar nu spunea ce fel de continut pentru ca asta nu era incadrat intr-un continut anume. Acum e mult mai detaliat. Noi nu aveam direct live-ul, era un site care transmitea si ne platea pe noi. Si atunci am gasit modalitati, am luat actele de la Western Union, le-am inregistrat ca venituri, venituri personale aduse firmei, si cea mai interesanta chestie a fost ca la un moment dat ne-am trezit cu o normativa intr-o lege care spune ca trebuie sa ceri, daca era la 100 metri de o scoala, sa nu ai reclama si trebuia aprobare de la biserica. In momentul cand am deschis, ca sa nu fie probleme, am chemat eu reprezentanti de la Politie si le-am zis: eu asta fac si fetele sunt angajate. Au verificat fiecare buletin in parte”, povesteste, amuzat, omul de afaceri.
 
Afacerea inflorea de la zi la zi, insa totul avea sa se prabuseasca intr-o clipa. O veste devastatoare a sosit in familia tanarului om de afaceri, in 2006. Tatal sau s-a prapadit intr-un accident rutier. A fost o perioada de mare incercare pentru familie, care cu greu si-a revenit din soc. Lovitura a fost daramatoare pentru Adrian Ionescu care nu se mai putea concentra pe afacerea cu videochat-ul. Aceasta n-a mai functionat, iar tanarul s-a mutat in Timisoara si a decis ca trebuie sa o ia de la zero, intr-un alt domeniu, scrie opiniatimisoarei.ro
 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.