Oboseală sau tristeţe în sezonul rece? Ce au descoperit cercetătorii

Autor: Simona Chirciu Postat la 31 octombrie 2021 96 afişări

Cercetătorii au găsit o metodă pentru a combate stările depresive şi lipsa de chef de viaţă asociată începutului sezonului rece. Potrivit acestora,cafeaua ajută la o stare de spirit mai bună.

Oboseală sau tristeţe în sezonul rece? Ce au descoperit cercetătorii

Circa o treime dintre adulţi se simt depresivi sau trişti pe măsură ce „ziua scade, noaptea creşte”. Şi anxietatea, scăderea capacităţii de concentrare şi lipsa motivaţiei pentru exerciţii fizice sunt probleme acestei perioade, spun o mare parte dintre participanţii la un studiu citat de către publicaţia Independent.

Lipsa de energie, lipsa poftei de mâncare, iritabilitea, lipsa interesului pentru diverse activităţi se numără printre „efectele” sezonului rece.

Prin urmare, consumul cafelei la fiecare patru ore îmbunătăţeşte starea de spirit şi adaptarea organismului la sezonul rece, arată studiul.

Consumul a 75 de miligrame de cafeină - echivalentul a unei ceşti de cafea - la fiecare câteva ore ajută la crearea unei stări bune şi menţinerea ei de-a lungul zilei.

70% din respondenţi s-au simţit fie mai energizaţi, mai concentraţi sau au avut o stare bună după ce au băut cafea de circa patru ori pe zi. Cercetarea a fost realizată pe 5.000 de adulţi din Marea Britanie, Italia, Finlanda, Germania şi Polonia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
cercetători,
sezonul rece

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.