OTP Bank România: volumul de finanţare a proiectelor real estate, aproape dublu în 2018

Autor: Andra Stroe Postat la 06 martie 2019 64 afişări

În anul 2018, OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat o creştere semnificativă a volumului în sold al finanţărilor corporate în domeniul imobiliar, cu 43,8% faţă de anul 2017.

OTP Bank România: volumul de finanţare a proiectelor real estate, aproape dublu în 2018

Această evoluţie s-a produs pe fondul apetitului crescut al dezvoltatorilor imobiliari, în special pentru clădirile de birouri, concretizat într-o îmbunătăţire a cererii de finanţare în industria real estate, spun reprezentanţii companiei.

Finanţările acordate de OTP Bank România în 2018 au fost destinate proiectelor rezidenţiale, clădirilor de birouri (dezvoltare de noi clădiri, dar şi modernizari a unor cladiri existente) dar şi spaţiilor logistice şi comerciale.

Valoarea medie a finanţărilor pentru proiecte imobiliare diferă în funcţie de tipul de proiect. Astfel, pentru clădirile de birouri, media a fost de 12 miloane euro per proiect, iar pentru clădirile rezidenţiale împrumutul mediu a fost de 5,5 milioane euro per proiect. Cea mai mare finanţare acordată în 2018 a fost de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea unui spaţiu comercial în Bucureşti, valoare ce a suplimentat un împrumut acordat anterior.

În 2018, cele mai multe investiţii s-au îndreptat către Capitală, 52% din volumul total de finanţări fiind accesate de dezvoltatori imobiliari în Bucureşti. Celelalte împrumuturi au fost destinate dezvoltatorilor din Sibiu (19%), Oradea (18%), Drobeta-Turnu Severin (5%) şi Cluj-Napoca (2,6%). Distribuţia georgrafică este asemănătoare cu cea a finanţărilor acordate în anul anterior:  Bucureşti - 69%, Sibiu - 17%, Constanţa - 7%, Oradea - 6%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
otp bank,
finantare,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.