(P) Ce trebuie să ştiţi despre un telefon Android - pro şi contra

Postat la 24 mai 2021 166 afişări

(P) Ce trebuie să ştiţi despre un telefon Android - pro şi contra

Android este un sistem de operare administrat de Google care concurează direct cu sistemul iOS al Apple. Înţelegerea avantajelor şi dezavantajelor unui smartphone care rulează pe Android vă va ajuta să luaţi o decizie în cunoştinţă de cauză dacă este pentru dvs. sau nu. Unele dintre avantajele Android includ diversitatea lor atât în ​​software şi hardware, atributul prietenos cu Google, cât şi natura lor deschisă la îndemână. Telefoanele Android au şi unele contra, cum ar fi vulnerabilitatea lor la malware şi lipsa accesoriilor.

Iată tot ceea ce trebuie să ştiţi înainte de a vă cumpăra acel model nou de telefon Huawei pe care aţi pus ochii.

Pro

Alegerea telefonului

Android are numeroase opţiuni în ceea ce priveşte tipul de telefon pe care doriţi să îl cumpăraţi - de la high-end la ieftin. Telefoanele Android de ultimă generaţie includ modele de la Huawei. Chiar şi telefoanele Android cu preţ redus sunt excelente, dar nu se potrivesc cu cele de ultimă generaţie, mai ales când vine vorba de performanţă (viteza de execuţie), general perspectivă şi durabilitate. IPhone-ul, de exemplu, are un singur stil de telefon, deci dacă nu vă puteţi permite acel telefon, nu puteţi deţine un iPhone, ceea ce nu este cazul telefoanelor Android.

Android App Market

Există mii de aplicaţii gratuite pe care le puteţi instala pe telefonul dvs. Android, prin intermediul site-urilor precum Aptoide, Amazon şi Google Play. Când o aplicaţie Android se blochează, un utilizator poate căuta cu uşurinţă codul de eroare online şi poate obţine o explicaţie despre cum să o remedieze. Este posibil ca utilizatorii iPhone să aştepte ca producătorul să lanseze o remediere a erorilor sau să şteargă aplicaţia problematică.

Sistem deschis

Spre deosebire de iOS, care este un sistem „blocat” care este aproape imposibil de personalizat, Android este un sistem deschis care vă permite să vă personalizaţi dispozitivul prin integrarea acestuia cu software extern. De exemplu, în cazul unui software-ul care permite utilizatorilor de smartphone-uri să îşi transforme telefoanele într-un dispozitiv cu tematică, utilizatorii iOS nu au putut integra software-ul şi nu au putut să-l adauge pe iPhone-urile lor.

Prietenos cu Google

Deoarece Android este un sistem de operare creat de Google, aproape toate telefoanele inteligente bazate pe Android sunt integrate cu cele mai populare servicii Google, cum ar fi Gmail, Google Reader, Google Docs şi Hangouts.

Mufe pentru căşti de 3,5 mm

Toate telefoanele de la iPhone 7 încoace nu au mufa audio de 3,5 mm care vă permite să conectaţi o pereche de căşti standard. Dacă doriţi să ascultaţi muzică pe telefonul dvs. Apple, va trebui să utilizaţi un dongle, să conectaţi o pereche de căşti Bluetooth sau să cumpăraţi un set cu fir care utilizează conectorul Lightning proprietar al companiei.

Contra

Lipsa accesoriilor

Deşi disponibilitatea a atât de multe telefoane vă oferă opţiuni, înseamnă şi că aveţi mai puţine accesorii din care să alegeţi. Cu iPhone-ul, producătorii de accesorii ştiu ce stil şi dimensiune să producă pentru articole precum carcase pentru telefon şi porturi de încărcare. Dar fără o astfel de uniformitate pe telefoanele Android, accesoriile sunt mult mai limitate.

Mai susceptibile la viruşi

Sistemul deschis al lui Android îl face mai vulnerabil la viruşi decât iPhone. Cu Android, puteţi descărca aplicaţii pe o mare varietate de site-uri, dintre care unele sunt create de infractori cibernetici care doresc să răspândească programe malware. Apple vă permite doar să descărcaţi aplicaţii din App Store, care este strict controlat de securitate şi este mult mai dificil de pătruns de către hackeri.

Aplicaţii limitate de sistemul de operare

Deşi există sute de mii de aplicaţii disponibile pentru utilizatorii de Android, nu toţi utilizatorii pot rula aceste aplicaţii pe telefoanele lor. Asta pentru că utilizatorii de Android continuă să folosească deseori sisteme de operare vechi în loc de cea mai recentă versiune. O parte din această fragmentare se datorează faptului că smartphone-urile Android mai noi s-ar putea să nu fi primit actualizarea necesară pentru a rula acele aplicaţii mai noi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
android,
telefon

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.