(P) Lenovo anunţă disponibilitatea serviciului de compensare CO2 în România
Lenovo îşi ia angajamentul să creeze o lume mai sustenabilă pentru generaţiile actuale şi viitoare. Prin intermediul serviciilor de sustenabilitate Lenovo, clienţii îşi pot reduce amprenta asupra mediului în fiecare etapă a ciclului de viaţă al unui produs, de la producţie şi ambalare până la transport şi servicii. Serviciile de sustenabilitate Lenovo includ Serviciul de compensare a emisiilor de CO2, din ce în ce mai popular, prin care organizaţiile pot achiziţiona credite de compensare a emisiilor de carbon corespunzătoare emisiilor calculate ale dispozitivelor.
Practic, Lenovo a calculat costul emisiilor de dioxid de carbon pentru fiecare dispozitiv, luând în considerare fabricarea, transportul şi utilizarea dispozitivelor pentru un ciclu de viaţă mediu de până la 5 ani şi facilitează compensarea prin investiţii în proiecte de mediu certificate. Prin această iniţiativă, Lenovo sprijină clienţii care doresc să compenseze emisiile de dioxid de carbon în conformitate cu directivele Uniunii Europene.
Din 2008, Lenovo s-a implicat activ în implementarea măsurilor de sustenabilitate
Din 2008, Lenovo s-a implicat activ în implementarea măsurilor de sustenabilitate, de la modul în care sunt ambalate produsele, prin folosirea de materiale organice (bambus şi trestie de zahăr), reducând astfel dimensiunea cutiilor de transport, până la utilizarea de materiale reciclate şi reciclabile în realizarea produselor. An de an, compania face progrese şi continuă să inoveze, iar serviciul de compensare a emisiilor de CO2 este un exemplu al modului în care compania poate ajuta organizaţiile să devină mai durabile şi mai sustenabile.
Fiind una dintre primele mari corporaţii industriale din lume, obiectivul este neutralitatea climatică până în 2030 şi reducerea emisiilor de CO2 cu mai mult de jumătate în următorii şase ani. Un studiu realizat de Lenovo şi de alte companii IT arată că 57% dintre consumatori sunt dispuşi să îşi schimbe comportamentul şi preferinţele de cumpărare pentru a reduce impactul negativ asupra mediului. De asemenea, 77% dintre consumatori spun că este important ca mărcile să fie sustenabile şi responsabile faţă de mediu.
Compensarea emisiilor de CO2 contribuie la creşterea acoperirii forestiere şi la susţinerea biodiversităţii
Serviciul Lenovo CO2 Offset colaborează cu o serie de proiecte benefice pentru mediu, dezvoltând noi iniţiative şi sprijinindu-le pe cele deja existente. Fiecare dintre proiectele pe care vă putem ajuta să le sprijiniţi au fost verificate şi aprobate de Organizaţia Naţiunilor Unite, astfel încât, mediul organizational se poate asigura de eficacitatea şi eficienţa contribuţiilor avute. Fie că ne referim la îmbunătăţirea energiei regenerabile, la reducerea poluării aerului sau la eliminarea sigură a deşeurilor, decizia de a compensa achiziţiile are un impact puternic şi o serie de beneficii relevante.
Unul dintre principalele beneficii ale Lenovo CO2 Offset Service este acela că poate compensa amprenta de carbon a fiecărui produs hardware achiziţionat echipat cu acest serviciu. De asemenea, Lenovo susţine contabilizarea emisiilor de mediu ale fiecărui dispozitiv, ceea ce face ca acest serviciu să fie convenabil. Companiile sau organizaţiile interesate de acest serviciu Lenovo dau dovadă de o atitudine proactivă prin luarea în considerare a viitoarelor emisii de carbon. Astfel, Lenovo poate compensa emisiile asociate cu producţia, transportul şi energia utilizată de dispozitive pe parcursul ciclului de viaţă al acestora de până la 5 ani. Pe de altă parte, serviciul Lenovo de compensare a emisiilor de CO2 ajută companiile să susţină proiecte de responsabilitate socială şi să contribuie la un viitor mai sustenabil.
Prin urmare, compensarea emisiilor de CO2 este un instrument pus la dispoziţie de Lenovo pentru persoanele şi organizaţiile care doresc să reducă impactul amprentei de carbon şi poate fi privit ca un efort comun de protejare a mediului. Compensarea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) reprezintă o parte importantă a eforturilor de încetinire a încălzirii globale şi oferă o şansă de a reduce emisiile la sursă.
Serviciul Lenovo CO2 Offset Service, disponibil acum şi în România, permite companiilor să compenseze emisiile de carbon asociate echipamentelor Lenovo prin proiecte de mediu susţinute de Organizaţia Naţiunilor Unite. Emisiile medii ale fiecărui dispozitiv achiziţionat sunt calculate pe parcursul ciclului de viaţă de cinci ani, iar impactul este compensat printr-o contribuţie la proiectul de mediu selectat şi comunicat în mod clar clientului în tonuri metrice pentru o trasabilitate uşoară. În prezent, serviciul este disponibil pentru PC-urile din gama Think. Şi începând cu a doua jumătate a anului 2022 pentru toate PC-urile Legion şi Yoga.
Serviciul de compensare a emisiilor de CO2 al Lenovo beneficiază de primul certificat DEKRA oferit pentru un producător de electronice.
Lenovo este primul producător de hardware care primeşte certificarea DEKRA, oferind clienţilor siguranţa că pot avea încredere în declaraţiile companiei privind compensarea emisiilor de CO2.
"Obţinerea unui certificat de validare recunoscut la nivel internaţional de către DEKRA oferă clienţilor siguranţa că pot avea încredere în afirmaţiile noastre privind compensarea CO2 şi că pot alinia compensarea cu propriile obiective de sustenabilitate", a declarat Aurel Neţin, country manager al filialei Lenovo din România.
Consumatorii ar trebui să aleagă opţiunea de compensare CO2 atunci când comandă dispozitive Lenovo
Fiecare organizaţie sau instituţie intenţionează să compenseze emisiile de gaze cu efect de seră care nu pot fi reduse în mod direct. Această organizaţie investeşte în proiecte de compensare, care pot fi locale sau internaţionale.
Proiectele de compensare a emisiilor de CO2 alese de clienţii noştri pot fi: refolosirea, energia regenerabilă, captarea gazului metan, energia solară, energia eoliană sau energia din biomasă.
Odată ce dispozitivele Lenovo care sunt echipate cu acest serviciu de compensare a emisiilor de CO2 sunt achiziţionate, clienţii pot alege ce proiecte de compensare a emisiilor de CO2 să sprijine şi vor primi credite de compensare a emisiilor de carbon pentru contribuţia lor la reducerea emisiilor de carbon. Odată ce produsele sunt expediate, Lenovo raportează partenerului său oficial de compensare a emisiilor de carbon, care finalizează tranzacţia şi emite un certificat unic cu numărul de serie specific HW, pe care Lenovo îl pune la dispoziţia clienţilor. Astfel, numărul de serie al fiecărui dispozitiv este legat de proiectul de mediu care a sprijinit achiziţionarea acestuia, iar contribuţia la compensarea emisiilor de carbon poate fi urmărită şi confirmată în orice moment.
În acest fel, Lenovo oferă un serviciu complet, care nu necesită niciun efort suplimentar din partea companiilor pentru a reduce impactul activităţilor lor asupra mediului şi pentru a le sprijini în respectarea directivelor europene. Serviciile de compensare a emisiilor de CO2 sunt considerate o caracteristică hardware a dispozitivelor Lenovo şi sunt uşor de implementat de către companii, compensarea bazându-se pe emisii realiste care acoperă producţia, transportul şi un ciclu tipic de utilizare de 5 ani pentru fiecare produs.
Lenovo îşi confirmă angajamentul de a modela inteligenţa informatică pentru a crea o lume mai bună şi preocuparea sa continuă pentru sustenabilitate. Compania este inclusă în clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile 100 de corporaţii la nivel global şi este cotată AA în Hang Seng Corporate Sustainability Index 2019.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro