Paleologu: Călin Georgescu este opera lui Iohannis, este un demagog desăvârşit, cu ton de guru

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 noiembrie 2024 19 afişări

Călin Georgescu spune bazaconii, dar o face cu aplomb, este un demagog, cu ton de guru, declară la RFI fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu. Partea plină a paharului este, în opinia fostului ministru, că „Mucea şi Căcâcea” au fost eliminaţi din competiţia electorală.

Paleologu: Călin Georgescu este opera lui Iohannis, este un demagog desăvârşit, cu ton de guru

„E vorba şi de spirit critic, să poţi analiza un discurs, să-ţi dai seama unde ai de-a face cu fracturi de logică, efectiv, cu bazaconii, e o problemă de educaţie, în mare măsură”, spune Theodor Paleologu despre succesul lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale

Fostul ministru al Culturii spune că „Aristotel vorbeşte la un moment dat despre cum se poate susţine un regim politic pe o durată mai lungă, cum poate regimul democratic să reziste în timp şi el spune că pentru asta, e nevoie de o educaţie democratică. Or ce s-a întâmplat duminică tocmai asta arată, o carenţă enormă în materie de educaţie. Cum poţi să crezi bazaconiile pe care le debitează un şarlatan precum Călin Georgescu?”.

Theodor Paleologu consideră că eşecul PSD şi PNL în alegerile prezidenţiale este un lucru bun pentru democraţia românească: „Trebuie să vedem şi partea plină a paharului şi anume că pentru prima dată din 1989 încoace, candidaţii celor două mari partide, primelor două mari partide, n-au intrat în turul II, este un lucru extraordinar şi foarte bun pentru democraţie ca Mucea şi Căcâcea să fie eliminaţi din competiţia electorală, este un lucru extraordinar că am scăpat de Ciucă şi Ciolacu, era o ruşine felul în care au condus România”.

În opinia lui Theodor Paleologu, „cea mai importantă moştenire a lui Iohannis este Călin Georgescu în turul II, este opera preşedintelui Iohannis, prin asta va rămâne în istorie, este preşedintele care a stat degeaba zece ani, până l-a băgat pe Călin Georgescu în turul II, este un eşec monumental pentru această preşedinţie mediocră şi complet sterilă”.

Fostul ministru al Culturii subliniază că „oferta electorală în acest an a fost absolut lamentabilă şi de aia ne trezim cu un nebun în turul II, pentru că în comparaţie cu mediocritatea celorlalţi, ăsta spune nişte bazaconii care reţin atenţia. Oamenii politici se joacă cu focul, partidele se joacă cu focul, tot propunând candidaţi mediocri, lipsiţi de cultură, fonfi, în felul ăsta ridică un asemenea demagog, care are aplomb, vorbeşte cu aplomb, spune bazaconii, dar le spune cu aplomb. În comparaţie cu el, ceilalţi sunt incapabili să înşiruiască nişte fraze”.

Theodor Paleologu îl consideră pe Călin Georgescu ”un demagog desăvârşit. Cine vorbeşte întotdeauna despre popor? Demagogul. Demos înseamnă popor (...). El nu are altă referinţă, decât poporul român, poporul care are întotdeauna dreptate, e poporul primordial. Călin Georgescu este un protocronist. Protocronismul este o ideologie, mă rog, inventată, creată în anii 70, în vremea lui Ceauşescu, sigur că are antecedente mai vechi protocronismul, este ideea că poporul român este poporul care le-a inventat pe toate, noi am inventat scrierea, noi am inventat prima limbă, limba română e limba primordială, poporul geto-dac e poporul primordial, toate ideile religioase, toate ideile filozofice, toate ideile ştiinţifice provin de la poporul primordial geto-dac. Asta crede Călin Georgescu sau pretinde că crede, că s-ar putea să fie o pură demagogie”.

În opinia fostului ministru, „Călin Georgescu are şi un ton de guru, pentru că a învăţat, a citit despre Codreanu, despre felul misterios în care se exprima, nu spune niciodată ceva clar, sunt numai generalităţi despre Dumnezeu, despre Iisus Hristos, ştiinţa toată este Iisus Hristos, ăsta este un citat din gândirea lui Călin Georgescu”.

Theodor Paleologu atrage atenţia că „în momentul de faţă, alegerea este între Rusia şi Europa, adică o eventuală victorie a lui Călin Georgescu ar fi un dezastru pentru democraţia română, aşa cum e ea, cu defecte, nu pentru sistem, cum se spune, pentru că Georgescu este un produs al sistemului (...). Alegerea nu este pentru Elena Lasconi, ci împotriva unui dezastru”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paleologu,
georgescu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.