Patriarhul Daniel: "Cei care nu au postit până acum cel puţin în această săptămână să postească"
În săptămâna care a mai rămas până la Paşte "trebuie să intensificăm rugăciunea noastră, să intensificăm iubirea noastră faţă de Hristos şi cei care nu au postit până acum suficient cel puţin în această săptămână să postească", a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în cuvântul de învăţătură de la liturghia de duminică din Catedrala Patriarhală din Bucureşti.
Biserica Ortodoxă sărbătoreşte la 8 aprilie 2012 Intrarea Domnului în Ierusalim, sărbătoare care mai este cunoscută ca Duminica Floriilor. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe credincioşii care poartă nume de flori, cu ocazia Duminicii Floriilor. "Tuturor celor care poartă nume de floare precum Florica, Viorica, Viorel, Florin şi toate derivatele nume de flori le dorim astăzi ani mulţi cu sănătate şi bucurie, mai ales că sunt peste 150 000 de români care poartă numele de flori şi arătăm dragostea noastră părintească şi preţuirea noastră pentru toţi cei care poartă nume de flori şi îi considerăm Florile Bisericii, spre slava Preasfintei Treimi".
Potrivit Radio Trinitas, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a explicat şi simbolismul ramurilor de finic sau de salcie.
"Aceste ramuri de finic sau de salcie sau flori pe care astăzi le-am sfinţit şi le purtăm în mâini şi le ducem la casele noastre arată bucuria cu care dorim să primim pe Hristos în cetatea noastră, în casa noastră şi în sufletul nostru. Aceste ramuri mai înseamnă, după Sfântul Ioan Gură de Aur, şi florile credinţei şi ale virtuţilor pe care noi le-am dobândit pe baza credinţei ortodoxe în timpul Postului de 40 de zile.
Arătăm preţuire, bucurie prin aceste flori şi în acelaşi timp prevestim Sărbătoarea Sfintelor Paşti, bucuria Învierii Domnului care este începutul învierii noastre, pentru că Învierea lui Hristos nu este revenirea la viaţa pământească, ci trecerea într-o altă viaţă, în viaţa cea fără de moarte unde nu mai este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit. Învierea cea de obşte a fost preînchipuită de Învierea lui Lazăr, dar Învierea cea de obşte este o înviere care nu ne mai readuce la viaţa pământească, ci ne trece la viaţa cerească."
Credincioşii prezenţi au primit la sfârşit, din partea Patriarhului României, iconiţe reprezentând Intrarea Domnului în Ierusalim, dar şi ramuri de salcie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro