Piaţa muncii reintră în picaj: După ce numărul contractelor de muncă suspendate a scăzut săptămâna trecură, astăzi începe din nou să crească şi trece de 1 milion de contracte de muncă suspendate
Până la data de 21 aprilie, peste 1.000.000 de contracte de muncă au fost suspendate, în timp ce peste 200.000 de contracte de muncă au fost încetate, conform celui mai recent comunicat de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a prezentat datele cu privire la situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecţia Muncii până la data de 21 aprilie.
Contracte individuale de muncă suspendate 1.005.508 din care:
· 314.496 – Industria prelucătoare
· 188.183 - Comert cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor
· 109.861 - Hoteluri şi restaurante
Contracte individuale de muncă încetate 240.151 din care:
· 45.313 - Comerţ cu ridicata şi amănutul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor
· 41.891 - Industria prelucrătoare
· 32.402 - Construcţii
Numărul contractelor suspendate, adică angajaţii pe care companiile i-au trimis în şomaj tehnic, a scăzut cu aproape 130.000 de la vârful înregistrat pe 9 aprilie, ajungând la circa 902.000 pe 16 aprilie, conform datelor de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).
Din data de 16 aprilie, ultima raportare de săptămâna trecută, pâna în data de 21 aprilie, numărul de contracte suspendate a crescut du peste 100.000. După această creştere, numărul de contracte de muncă suspendate a trecut din nou pragul de 1 milion.
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) face acest demers pentru informarea corectă şi completă a opiniei publice, scrie în comuicatul de presă de pe site-ul insituţiei.
Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.
Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.
Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea.
Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro