Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Postat la 05 noiembrie 2017 114 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

UPS

+ Simona Halep va încheia anul 2017 pe prima poziţie a clasamentului WTA, fiind cea de-a 13-a jucătoare care reuşeşte această performanţă de la introducerea sistemului bazat pe puncte. Jucătoarea din Constanţa are un avans de 40 de puncte faţă de Garbine Muguruza, din Spania, aflată pe poziţia secundă.

+ RATB a anunţat că instituţia intenţionează să atragă aproximativ 200 de milioane de euro din fonduri europene pentru achiziţia de tramvaie şi autobuze electrice în Capitală.

+ 1 noiembrie a fost ultima zi în care în Franţa au mai fost valabile prevederile stării de urgenţă, instituite după atacurile teroriste de la 13 noiembrie 2015, în care au fost ucise 130 de persoane.

+ Primăria Capitalei va acorda ajutoare sociale de până la 1.200 lei pentru familiile monoparentale ale căror venituri medii lunare nu depăşesc suma de 530 de lei.

+ Studenţii Universităţii din Bucureşti sunt laureaţi la faza regională a celui mai prestigios concurs internaţional de programare. România s-a clasat pe primul loc la nivel internaţional în clasamentul regional al concursului ACM-ICPC, format din statele din sud-estul Europei.

+ Lanţul de farmacii Catena, un business de 2,5 mld. lei, deţinut de Anca Vlad, a ajuns la peste  660 de unităţi la nivel naţional, odată cu deschiderea unei noi farmacii în municipiul Lugoj, judeţul Timiş. La finalul anului 2016, Catena avea cel mai mare număr de unităţi din retailul farma, de 623 de farmacii.

DOWNS

- Cheltuielile statului cu salariile sunt cu 9 miliarde de lei peste cele programate, iar investiţíile cu 4,3 miliarde de lei mai mici. Veniturile au crescut în primele nouă luni, dar sub programarea care stă la baza bugetului.

- Şoferul unei camionete a lovit biciclişti şi trecători marţi în Manhattan, omorând opt persoane, dintre care şase străini, şi rănind alte 11, în primul atentat comis la New York după 2001.

- Impozitul zero pentru cei care au venituri sub 2.000 de lei nu va fi aplicat de la 1 ianuarie, deşi era o prevedere în programul de guvernare a cărei aplicare urma să se facă în 2018.

- Criză de unt în Franţa. Magazinele din Hexagon rămân fără unt din cauza reducerii producţiei de lapte şi creşterii tot mai mari a cererii de unt pe plan mondial. Preţul tonei de unt s-a scumpit de trei ori în doar un an, de la 2.500 de euro în 2016 la 7.000 de euro în prezent.

- Reabilitarea Cazinoului din Constanţa bate pasul pe loc după ce a ajuns la a treia licitaţie contestată numai în ultimii doi ani. Potrivit autorităţilor, motivul întârzierilor sunt contestaţiile depuse de către cei care nu câştigă licitaţiile.

- Sub 46% dintre persoane ştiu că fibrilaţia atrială poate duce la accident vascular cerebral. Fibrilaţia atrială, sau aritmia, poate duce la formarea de cheaguri de sânge, accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă şi alte complicaţii cardiace.

- Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut miercuri dimineaţă la 1,89%, reprezentând noul maxim al ultimilor trei ani.  ROBOR la 6 luni a crescut până la 2,03%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.