Predoiu: De la votarea Codului Fiscal, sunt două momente care au demonstrat că Guvernul Ponta a minţit

Autor: Mihaela Gradinaru Postat la 22 iulie 2015 72 afişări

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că Guvernul are obligaţia să vină cu un plan de măsuri care să garanteze stabilitatea economică şi că de la votarea Codului Fiscal şi până în prezent "sunt două momente noi, importante, care au demonstrat că Guvernul Ponta a minţit".

Cătălin Predoiu a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că este obligaţia Guvernului să vină cu planul de măsuri care să garanteze stabilitatea economică, bugetară, în condiţiile aplicării Codului Fiscal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Subliniez, este obligaţia Guvernului, nu a opoziţiei, să vină cu planul de măsuri care să garanteze stabilitatea economică, bugetară, în condiţiile aplicării Codului Fiscal. De la momentul votării Codului Fiscal şi până în prezent sunt două momente noi, importante, care au demonstrat că Guvernul Ponta a minţit. În primul rând, s-a descoperit faptul că programul economic de reforme pe care Guvernul Ponta are obligaţia să-l implementeze în cadrul acordului cu Comisia Europeană, FMI, Banca Mondială este mult rămas în urmă sau, ca să folosesc cuvintele vicepreşedintelui Comisiei Europene, «este deraiat». Apoi, prim-ministrul, ministrul său de finanţe, Guvernul Ponta, prezenţi în Parlamentul României, nu au informat despre acest lucru, dimpotrivă, au dat toate asigurările că reformele merg bine şi că aplicarea măsurilor de relaxare fiscală este sustenabilă. A fost o minciună, a fost o dezinformare, şi a Parlamentului şi a opiniei publice", a spus Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a declarat că "tot ceea ce a făcut Guvernul în privinţa acestor politici de taxe a fost o retorică publică menită să creeze presiune pe viitorul Guvern, pe care domnul Ponta ştie, îl aşteaptă, cunosc şi dânşii că la un moment dat vor pleca de la guvernare pentru că nu mai au capacitatea de a guverna".

Potrivit lui Predoiu, creşterea economică şi relaxarea fiscală vor fi aplicate atunci când PNL va fi la guvernare, "numai în măsura în care se menţine stabilitatea economică şi echilibrul financiar bugetar".

Predoiu a spus că Guvernul nu va putea emite o ordonanţă de urgenţă pentru Codul Fiscal fără "un consens larg", la nivel de Guvern, opoziţie, preşedinte, Bancă Mondială etc.

"Nu ajuţi cu nimic mediul de afaceri dacă scazi taxele în 2016 şi le creşti înapoi în 2017 pentru că nu ai o sursă bugetară, pentru că nu ai făcut relaxare în economie. Premierul Ponta trebuie să înţeleagă acest lucru pentru că este riscant fără să faci reforme, deci nu le-a făcut şi nu mai are timp să le facă. Fie se negociază un pachet care poate să se includă în Codul Fiscal, un pachet de măsuri cu valoare de lege, pe reforma economică, de acompaniere a Codului Fiscal, şi atunci poate fi menţinut pachetul iniţial de relaxare fiscală sau, în anumite zone, pe anumite taxe, o eşalonare a acestora până când economia poate să le susţină", a spus el.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după "o riguroasă analiză" a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind Codul de procedură fiscală.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la şedinţa de Guvern, că până la 1 septembrie, prin sesiune extraordinară a Parlamentului, vrea să fie readoptat Codul Fiscal, pentru că este un cod aprobat de ambele Camere ale Parlamentului în unanimitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PREDOIU,
CODUL FISCAL,
/actualitate/predoiu-de-la-votarea-codului-fiscal-sunt-doua-momente-care-au-demonstrat-ca-guvernul-ponta-a-mintit-14626399
14626399
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.