Preocupările companiilor din România legate de capitalul uman: Expertiza şi retenţia de personal
Educarea şi păstrarea unui nivel ridicat de expertiză, implementarea celor mai potrivite măsuri pentru creşterea gradului de retenţie a angajaţilor şi dezvoltarea liderilor sunt principalele tendinţe indicate de către respondenţii locali în cadrul studiului Global Human Capital Trends 2019, realizat de Deloitte.
Educarea şi păstrarea unui nivel ridicat de expertiză, implementarea celor mai potrivite măsuri pentru creşterea gradului de retenţie a angajaţilor şi dezvoltarea liderilor sunt principalele tendinţe indicate de către respondenţii locali în cadrul studiului Global Human Capital Trends 2019, realizat de Deloitte.
„Principala preocupare a angajatorilor români este legată de menţinerea nivelului expertizei angajaţilor în vederea obţinerii rezultatelor de business vizate, aceasta fiind posibilă prin învăţarea pe tot parcursul vieţii (lifelong learning); 90% dintre respondenţii la studiu au indicat acest aspect. Continuând topul preocupărilor angajatorilor locali, pe următoarele locuri regăsim dezvoltarea liderilor, aspect indicat de către 84% dintre respondenţi, şi îmbunătăţirea experienţei angajaţilor în vederea creşterii gradului de retenţie (tot ceea ce angajaţii experimentează în relaţia cu angajatorul lor), aspect indicat de către 78% dintre respondenţi. Aceste rezultate vin ca urmare a două dintre principalele provocări întâlnite de organizaţiile din România: dificultatea de a reţine angajaţii valoroşi în contextul unei pieţe a muncii foarte competitive şi capacitatea redusă de formare a liderilor care să asigure retenţia şi care să dezvolte business-ul. Învăţarea pe tot parcursul vieţii (lifelong learning) nu mai este o chestiune ce ţine de avansarea în carieră, ci a devenit esenţială pentru gestionarea responsabilităţilor curente, în contextul nevoii de a susţine cariere care durează mai mulţi ani şi al faptului că responsabilităţile fiecărui loc de muncă sunt în continuă schimbare”, notează Raluca Bontaş, Partener Global Employer Services, Deloitte România, la lansarea studiului.
Dezvoltarea liderilor reprezintă un subiect mereu de actualitate, fiind evidenţiată ca una dintre tendinţele globale de către ediţiile studiului Global Human Capital încă din 2013. 75% dintre respondenţii globali cred că este necesar ca liderii să înţeleagă noile tehnologii pentru a acţiona eficient. De asemenea, respondenţii studiului consideră că programele actuale de dezvoltare a abilităţilor specifice liderilor au un nivel redus de eficienţă.
„Liderii secolulului XXI trebuie sa facă faţă unor cerinţe care nu au fost întâlnite anterior, aşadar este esenţial pentru companii să dezvolte lideri care să răspundă acestor cerinţe. Astfel, este important ca organizaţiile să formeze lideri din interior şi să ajusteze programele de dezvoltare, deoarece acestea nu par să funcţioneze, conform opiniei participanţilor la studiu. Îmbunătăţirea experienţei angajaţilor rămâne o prioritate pentru organizaţiile din România şi din întreaga lume”, a declarat Raluca Bontaş, Partener Global Employer Services, Deloitte România.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro