Primăria Capitalei dă startul testării gratuite a personalului didactic şi a celui auxiliar

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 septembrie 2020 35 afişări

Primăria Capitalei dă startul testării gratuite a personalului didactic şi a celui auxiliar

Aplicaţia online https://testamcovid.assmb.ro pentru înscrierea în proiectul „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” se deschide joi, la ora 15.00, după ce numărul de locuri disponibile a fost majorat la 27.000.

Numărul de locuri disponibil pentru testarea Real Time PCR, în cadrul proiectului „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” a fost majorat de la 3.000 la 27.000, valoarea totală a proiectului, după suplimentarea cu 24.000 a numărului beneficiarilor, fiind de 5.442.000 lei.

„Sprijinul financiar în valoare de 200 lei/beneficiar - decontat de ASSMB direct unităţilor sanitare care realizează testarea, afiliate proiectului - este acordat angajaţilor farmaciilor, celor din domeniul alimentaţiei publice, reprezentanţilor mass-media, angajaţilor firmelor de curierat, precum şi personalului didactic şi personalului auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de învăţământ din ciclul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, din Municipiul Bucureşti, care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării RT-PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Personalul didactic şi auxiliar din Capitală, care doreşte să beneficieze de testarea gratuită RT-PCR, se poate înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea dedicată Proiectului „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, urmând paşii indicaţi în aplicaţia de înscriere aflată la adresa de Internet - https://testamcovid.assmb.ro”, anunţă Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, după finalizarea înscrierii, Unitatea de implementare a proiectului, din cadrul ASSMB, va face programarea beneficiarilor la unităţile medicale de specialitate afiliate proiectului, în limita capacităţii de testare comunicată zilnic de acestea.

Recoltarea pentru testul RT-PCR constă în prelevarea de exsudat nazofaringian si faringian. Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP şi la direcţiile de sănătate publică, urmând a fi urmată procedura stabilită legal pentru astfel de cazuri.

În situaţia în care rezultatul testului este incert, retestarea se va face în mod gratuit de către unitatea medicală afiliată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pmb,
testare,
profesori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.