Primarul oraşului buzoian Nehoiu, arestat preventiv pentru conflict de interese şi abuz în serviciu
Primarul oraşului buzoian Nehoiu, Florentin Lungu (PSD), a fost arestat preventiv, marţi după-amiază, într-un dosar instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti în care este cercetat pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, decizia privind arestarea putând fi contestată.
Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au emis, marţi după-amiază, mandat de arestare preventivă pe numele primarului oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, au declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentanţi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.
Conform soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, avocatul lui Lungu a cerut în faţa instanţei dispunerea arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, însă cererile au fost respinse ca fiind neîntemeiate.
Decizia privind arestarea preventivă nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorul Roxana Armăşelu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că primarul Florentin Lungu fusese reţinut în cursul zilei de luni şi a fost dus la instanţă, cu propunerea de arestare preventivă, în cursul zilei de marţi.
Florentin Lungu este membru PSD şi se află la primul său mandat de primar al oraşului Nehoiu.
Dosarul în care judecătorii din Ploieşti au emis, marţi, mandat de arestare preventivă nu este primul dosar penal întocmit pe numele primarului din Nehoiu. În luna februarie a acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti l-au trimis în judecată pe Florentin Lungu pentru conflict de interese. Cercetările au fost începute de către procurori după ce Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă C.A. Ploieşti la finele lunii octombrie 2013 în legătură cu existenţa unui conflict de interese.
Potrivit unui comunicat dat publicităţii la acea dată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, primarul a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de conflict de interese.
În rechizitoriul din acel dosar, procurorii au reţinut că Lungu, în calitate de primar al oraşului Nehoiu, a dispus plata prioritară a sumei de 273.735 lei către o societate comercială al cărei asociat unic era el însuşi, plata fiind dispusă în baza unui contract de achiziţie publică de lucrări încheiat cu Primăria Oraşului Nehoiu în anul 2008, contract încheiat pentru efectuarea de lucrări de reparaţii la Policlinica orăşenească..
"Conform probatoriului administrat în cauză a rezultat că plata către executantul lucrărilor s-a realizat în cinci tranşe prin trei compensări, o plată din fonduri proprii, iar ultima tranşă printr-o convenţie de împrumut de la Ministerul Finanţelor Publice, asumat de Primăria Nehoiu, act semnat de inculpat, în calitate de primar”, notau procurorii la acea dată.
Actele de urmărire penală au stabilit, de asemenea, că primarul a iniţiat şi susţinut în Consiliul Local Nehoiu solicitarea unui împrumut, din care ar fi urmat să se achite sume de bani firmei deţinute de către edil, "deşi factura emisă nu reprezenta o creanţă certă, lichidă şi exigibilă, neputând fi astfel considerată plată restantă, respectiv arierat”.
Un al doilea capăt de acuzare în acel dosar trimis deja instanţei pentru judecată se refera la faptul că, în octombrie 2012, Florentin Lungu în calitate de primar al oraşului Nehoiu, a semnat personal un contract încheiat între Primăria Oraşului Nehoiu şi o societate comercială reprezentată de o femeie în calitate de administrator, având ca obiect executarea, finalizarea şi întreţinerea unei lucrări de reabilitare a Policlinicii orăşeneşti, în valoare totală de 72.550 lei. Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că femeia care administra firma figura, încă din anul 2010, ca angajat, la societatea comercială la care inculpatul era asociat unic.
Curtea de Apel Ploieşti, la care a fost trimis dosarul întocmit la sesizarea ANI, şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Pătârlagele, care după opt termene de judecată nu a pronunţat încă o sentinţă în acest caz.
În acel dosar Florentin Lungu a fost trimis în judecată în stare de libertate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro