Pro TV a primit 13 licenţe TV prin cablu, pentru a putea emite după ce încetează emisia analogică
CNA a acordat Pro TV SRL un număr de 13 noi licenţe de televiziune prin cablu, pentru Bucureşti şi alte oraşe mari, pentru ca această societate să aibă o modalitate în plus de difuzare a semnalului în aceste localităţi, în contextul încetării emisiei analogice terestre TV în România pe 17 iunie.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, mai multe solicitări ale Pro TV SRL, între care şi una privind modificarea formei juridice a societăţii, din SA şi SRL. Modificarea s-a produs efectiv începând din 26 martie.
Totodată, CNA a analizat o solicitare a Pro TV SRL de acordare a unor licenţe audiovizuale pentru difuzarea locală prin reţele de comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.) pentru Pro TV din Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Târgu-Mureş.
Pro TV SRL deţine licenţe audiovizuale pentru difuzarea terestră a serviciilor de programe de televiziune cu aceeaşi denumire, în aceste localităţi.
Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi, Pro TV SRL a solicitat Consiliului doar 13 licenţe noi pentru emisia prin cablu, deşi societatea deţine un număr total de 37 de licenţe audiovizuale de televiziune terestră, care sunt în pericol să fie închise pe 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră TV în România.
Pe de altă parte, Pro TV SRL a solicitat CNA şi modificarea structurii serviciului de programe pentru staţia sa centrală, de la Bucureşti, în sensul creşterii producţiei proprii (de la 47% la 70%), scăderii procentului de filme difuzate (de la 42% la 20%) şi creşterii programelor de divertisment (de la 12% la 33%).
Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Adriana Păpureanu, reprezentanta Pro TV SRL, a spus că modificarea structurii de programe este una obişnuită, fiind prilejuită de modificarea grilei de programe.
În ceea ce priveşte solicitările privind acordarea a 13 noi licenţe de televiziune prin cablu, Adriana Păpureanu a explicat că Pro TV SRL nu solicită propriu-zis licenţe noi, ci doreşte obţinerea de fapt a unei noi modalităţi de difuzare a semnalului pentru acelaşi conţinut pe care îl transmite în prezent (un tip de semnal diferit), în contextul încetării emisiei analogice terestre TV în România pe 17 iunie.
"Pe aceste staţii o să aveţi un suport în plus, o licenţă pe cablu, în aşa fel încât, când încetează emisia analogică terestră, să puteţi folosi acest suport", a spus şi Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA, cel care prezidează şedinţa de marţi a Consiliului.
Pe de altă parte, Adriana Păpureanu a spus că Pro TV SRL va continua să folosească în aceste staţii, în care solicită licenţe de cablu, şi alte modalităţi de transmisie (de exemplu, transmisia prin satelit, n.r.).
"Pentru staţiile locale încercăm să păstrăm oamenii pe care-i avem acum în aceste staţii", a mai spus Păpureanu, precizând, totodată, că în mare parte din cele 13 staţii locale pentru care au fost solicitate licenţe de cablu Pro TV difuzează program local.
În ceea ce priveşte staţiile locale ale Pro TV care deţin doar licenţe audiovizuale de televiziune terestră, Adriana Păpureanu a spus că societatea pe care o reprezintă aşteaptă să vadă ce se întâmpla cu tranziţia de la emisia analogică la transmisia digitală terestră în România. "Am făcut solicitări acolo unde avem deja corespondenţi locali. Nu am solicitat licenţe pentru licenţele care nu funcţionează în zonă urbană", a explicat Păpureanu.
În urma discuţiilor, CNA a decis să aprobe toate solicitările Pro TV SRL cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la acel moment în şedinţă (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).
La momentul votului nu a participat membrul CNA Gabriel Tufeanu. Acesta a solicitat, fără a avea susţinerea colegilor săi, scoaterea de pe ordinea de zi a mai multor puncte, care vizau solicitări ale unor societăţi, între care şi Pro TV SRL, de acordare a unor licenţe de cablu, în contextul încetării emisiei analogice terestre TV în România pe 17 iunie. Tufeanu şi-a motivat solicitarea prin faptul că nu a avut suficient timp să studieze toate aceste dosare pentru a putea vota în cunoştinţă de cauză.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro