Producătorul de termostate şi detectoare de gaz Homplex, fondat de antreprenorii români Bogdan şi Tudor Panainte, estimează o creştere de 20-23% a cifrei de afaceri în 2024

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 02 octombrie 2024 7 afişări

Producătorul de termostate şi detectoare de gaz Homplex, fondat de antreprenorii români Bogdan şi Tudor Panainte, estimează o creştere de 20-23% a cifrei de afaceri în 2024

Producătorul român de termostate şi detectoare de gaz Homplex, fondat în 2013 de antreprenorii Bogdan şi Tudor Panainte, estimează pentru 2024 o creştere de 20-23% a cifrei de afaceri faţă de anul trecut, când compania a avut afaceri de aproximativ 44,5 mil. lei (9 mil. euro). Homplex alocă anual până la 5% din cifra de afaceri pentru cercetare-dezvoltare şi inovaţie, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

’’În ultimii 10 ani am diversificat semnificativ portofoliul nostru, ajungând astăzi la peste 1.500 de produse unice şi un stoc constant de peste 100.000 de repere. În paralel, am dezvoltat peste 30 de produse inovatoare, fiecare integrând design, hardware, software şi toate elementele esenţiale necesare în procesul de proiectare (…), a declarat Bogdan Panainte, CEO şi cofondator al Homplex, într-un comunicat de presă.

Homplex dezvoltă şi testează soluţii personalizate care permit operatorilor de gaze monitorizarea eficientă a consumului şi optimizarea costurilor operaţionale. Soluţia de smart metering dezvoltată de Homplex transmite zilnic indexul de consum direct către operatorul de gaze, eliminând necesitatea deplasărilor pentru citirea manuală a contoarelor şi contribuind astfel la eficientizarea procesului de monitorizare şi gestiune a reţelei, asigurând totodată siguranţa şi securitatea echipamentelor.

Homplex are parteneriate cu marii distribuitori de gaze din România, dar şi cu retailerii specializaţi home&deco, 40% dintre produsele sale fiind destinate clienţilor industriali şi 60%, pieţei rezidenţiale. În ultimii cinci ani, Homplex a investit peste 1 milion de euro în dezvoltarea de soluţii de control şi eficienţă energetică, precum termostatul smart NX1, soluţii radio de detecţie a gazului metan şi firidele din compozit pentru contoarele de gaz. În 2023, compania a finalizat proiectul prin care termostatul inteligent Homplex NX1 a devenit compatibil cu Google Home şi Google Asistant.

Homplex are un portofoliu de peste 1.500 de produse, import şi produse proprii, acestea fiind distribuite, atât prin contracte directe cu marii operatori de gaze naturale, cât şi prin intermediari, retaileri specializaţi home&deco. În 2022, compania a devenit primul producător de termostate smart din România, iar anul trecut a observat o creştere a interesului clienţilor pentru firidele din compozit, o soluţie tehnologică folosită la instalaţiile de gaze.

Homplex a fost fondată în anul 2013 de antreprenorii Bogdan şi Tudor Panainte, fiind iniţial un distribuitor de termostate şi detectoare de gaz. Compania a început cu un capital iniţial de câteva sute de mii de euro, iar, în prezent, a devenit producător, furnizor şi integrator de soluţii smart home şi echipamente inovative pentru industriile de gaz şi de apă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
termostate,
Homplex,
cifra de afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.