Proiect european de 25 mil. euro pentru amenajarea unei grădini urbane la Oradea

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 08 octombrie 2024 34 afişări

Proiect european de 25 mil. euro pentru amenajarea unei grădini urbane la Oradea

Primăria municipiului Oradea a accesat un proiect european de 123,5 mil. lei (aproximativ 25 mil. euro), din care finanţarea nerambursabilă prin Programul Regional Nord-Vest 2021–2027 este de 43,3 mil. lei (8,7 mil. euro), TVA inclus, pentru amenajarea grădinii urbane Nufărul. Durata de execuţie a proiectului este de 2 ani de la semnarea contractului de lucrări. În prezent proiectul tehnic este finalizat, urmând a fi lansată achiziţia pentru execuţia lucrărilor, care ar trebui să înceapă în anul 2025, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

’’Investiţia presupune construcţia unei sere, a unui turn şi a unei pasarele pietonale, amplasate într-un spaţiu verde dinamic, unde elementele minerale, alături de conceptul de vegetaţie, creează un cadru propice pentru promenadă, joc şi interacţiune între membrii comunităţii. De asemenea, proiectul urmăreşte amenajarea şi punerea în valoare a amplasamentului cuprins între strada Meiului, strada Lotus, complexul Lotus şi strada Vavilov, prin îmbogăţirea funcţională şi transformarea acestuia într-o zonă atractivă pentru toţi locuitorii oraşului’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiect european,
amenajare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.