Prosus, cel mai mare acţionar al eMAG, anunţă investiţii masive în inteligenţă artificială în e-commerce, ca parte a unui plan de dublare a valorii de piaţă

Autor: Ştefan Stan Postat la 22 octombrie 2024 6 afişări

Prosus, cel mai mare acţionar al eMAG, anunţă investiţii masive în inteligenţă artificială în e-commerce, ca parte a unui plan de dublare a valorii de piaţă

Fondul de investiţii olandez Prosus, cu afaceri în special în ecommerce, intenţionează să investească în inteligenţa artificială în toate business-urile sale, a declarat directorul general Fabricio Bloisi, având în plan să dubleze valoarea companiei, scrie Bloomberg. 

Firma de tehnologie listată pe Euronext, cu o valoare de peste 100 de miliarde de dolari, are peste două miliarde de clienţi în întreaga lume şi caută companii care să profite de anvergura sa şi să utilizeze inteligenţa artificială pentru a valorifica următoarea etapă a comerţului electronic, a declarat Bloisi într-un interviu cu Anna Edwards de la Bloomberg TV. 

„Vom reimagina comerţul electronic prin AI şi sunt încrezător că Prosus va contribui destul de mult la serviciile de pe pieţele emergente”, a spus el. 

În iulie, Prosus şi acţionarul său majoritar, Naspers, i-au oferit lui Bloisi un pachet salarial moonshot, prin care ar putea câştiga 100 de milioane de dolari dacă dublează valoarea de piaţă a Prosus până la 30 iunie 2028. Bloisi i-a spus marţi lui Caroline Hyde, la Bloomberg Tech Summit din Londra, că Prosus a reuşit să reducă costurile cu 30% prin intermediul inteligenţei artificiale şi că 60% din asistenţa pentru clienţi se face acum prin intermediul inteligenţei artificiale. 

Bloisi se confruntă cu moştenirea unei structuri de afaceri complicate, care l-a uimit pe predecesorul său Bob van Dijk. Investiţia grupului în gigantul tehnologic chinez Tencent Holdings Ltd. a distorsionat preţul acţiunilor Prosus şi a creat un decalaj între valoarea participaţiei şi restul activităţilor grupului. 

„Scopul meu este, de asemenea, să fac din Prosus o companie mai echilibrată şi să fac ca restul portofoliului nostru să fie la fel de mare ca participarea noastră în Tencent”, a declarat Bloisi. 

Prosus are o capitalizare de piaţă de 97,5 mld. euro. 

În România, Prosus este cel mai mare acţionar al eMAG. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inteligenta,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.