Radiografia industriei de apărare româneşti. Cum vede şeful unei companii private de aparare starea de fapt VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 05 octombrie 2024 14 afişări

Radiografia industriei de apărare româneşti. Cum vede şeful unei companii private de aparare starea de fapt VIDEO

Tensiunile geopolitice la nivel global au început să se intensifice, cel mai recent episod fiind escaladare conflictului dintre Israel şi Iran, după ce Iranul a lansat 200 de rachete către numeroase oraşe din ţară, inclusiv  Ierusalimm şi Tel Aviv. La graniţa României, războiul dintre Ucraina şi Rusia continuă de mai bine de doi ani. În acest context, industria de apărare din România, are nevoie de o schimbare majoră pentru a putea face faţă provocărilor războiului modern.

„Industria privată, atât cât este ea în piaţa Românească, este mult mai flexibilă şi adaptată nevoilor de piaţa. Există unităţi ale industriei de stat care sunt profitabile, nu multe din păcate. Intrând în unele instituţii, m-a lovit acel aer al anilor 60. Ceva trebuie resetat” a declarat Constantin Pintilie, CEO-ul companiei de apărare BlueSpace Technology.

Constantin Pintilie subliniază că pentru ca industria să meargă într-o direcţie optimă, primele schimbări care trebuie făcute sunt cele la nivelul echipei de management al companiilor româneşti din industria de apărare.

„Vedem echipe blazate de management, care ştiu că peste patru luni se schimbă oricum. Nu acelaşi lucru se întâmplă şi în mediul privat. Cred că pentru a dezvolta ceva este nevoie de o schimbare la nivelul echipei de management”, a mai declarat CEO-ul BlueSpace Technology la ZF Live.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aparare,
industrie,
companii,
radiografie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.