Rafila: E nevoie de o regândire rapidă a capacităţii de acordare a asistenţei medicale

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 02 octombrie 2020 41 afişări

Rafila: E nevoie de o regândire rapidă a capacităţii de acordare a asistenţei medicale

Profesorul Alexandru Rafila spune că este nevoie de o regândire rapidă a capacităţii de acordare a asistenţei medicale şi că, mai devreme sau mai târziu, toate spitalele ar trebui să trateze atât pacienţii cu COVID, cât şi cei fără COVID.

„Cu siguranţă este nevoie de o regândire rapidă a capacităţii de acordare a asistenţei medicale, pentru că vedem ce se întâmplă şi trebuie corelată necesitatea asigurării spitalizării şi tratamentului pacienţilor cu COVID cu celelalte patologii, adică eu cred că, mai devreme sau mai târziu, şi alte spitale care nu au fost spitale COVID trebuie să poată trata ambele categorii de pacienţi”, a spus, la Digi 24, Alexandru Rafila.

El arată că recordul absolut înregistrat vineri nu reprezintă „cifre neaşteptate”.

„Am intrat de duminica trecută pe un trend crescător. E a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri, iar acest lucru are un impact direct asupra numărului de pacienţi internaţi în secţia de Terapie Intensivă. Trebuie să vedem această creştere până unde merge şi dacă discutăm despre efectul redeschiderii şcolilor o să vedem dacă ne apropiem de o zonă de platou, iar atunci putem spera la o stabilizare a situaţiei, sau dacă această creştere continuă cred că ar trebui puse în discuţie strategii, mai multe scenarii, unul cu un trend crescător, altul cu o stabilizare a situaţiei.

.. Adică să vedem ce facem în fiecare din aceste scenarii, mai ales că limitele sistemului de sănătate există”, adaugă Rafila.

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, un nou record de infectări noi cu Covid-19 2.343 şi 53 de decese.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.