Războiul comercial se înteţeşte: Comisia Europeană va aplica taxe vamale maşinilor electrice chinezeşti. Celebrului producător BYD i se va impune o taxă de 17,4%

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 04 iulie 2024 25 afişări

Războiul comercial se înteţeşte: Comisia Europeană va aplica taxe vamale maşinilor electrice chinezeşti. Celebrului producător BYD i se va impune o taxă de 17,4%

Astăzi, la nouă luni de la iniţierea unei investigaţii cu privire la subvenţii, Comisia Europeană a impus taxe provizorii la importurile de vehicule electrice cu baterii din China, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Pe baza anchetei, Comisia a concluzionat că lanţul valoric al maşinilor electrice din China beneficiază de subvenţii neloiale, ceea ce provoacă un prejudiciu economic producătorilor din UE.

Ancheta a examinat, de asemenea, consecinţele şi impactul probabil al acestor măsuri asupra importatorilor, utilizatorilor şi consumatorilor de vehicule electrice din UE.

Consultările cu guvernul chinez au fost multiple în ultimele săptămâni, ca urmare unui schimb de păreri între vicepreşedintele Valdis Dombrovskis şi ministrul chinez al comerţului Wang Wentao.

Contactele continuă la nivel tehnic în vederea ajungerii la o soluţie compatibilă cu standardele Organizaţiei Mondiale a Comerţului, care să răspundă în mod adecvat preocupărilor exprimate de Uniunea Europeană.

Taxele aplicabile celor trei producători sunt:

BYD: 17,4%;

Geely: 19,9%;

SAIC: 37,6%.

Alţi producători de vehicule electrice din China, care au cooperat la anchetă, dar nu au fost incluşi în eşantion, sunt supuşi unei taxe medii ponderate de 20,8 %. Taxa pentru alte companii care au ales să nu coopereze este de 37,6%.

Aceste taxe provizorii se vor aplica începând cu 5 iulie 2024, pentru o durată maximă de patru luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BYD,
masini electrice,
taxa vamale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.