Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, dat în urmărire internaţională după condamnarea din dosarul retrocedărilor de plaje, transmite, pe blog, că va ataca decizia la CEDO, precizând că nu datorează statului român şi nimănui niciun ban pentru că nu a produs niciun prejudiciu.
Dragoş Săvulescu arată, pe blogul personal, că dosarul retrocedărilor a început acum 14 ani, în 2005, "când un inamic al primarului de atunci Radu Mazăre, pe nume Constantin Cucoara – fostul şef al Cadastrului Constanţa, proaspăt angajat la DNA, a făcut o plângere penală, probabil ca prima îndatorire de serviciu", ulterior procurorii dispunând, după cercetări, neînceperea urmăririi penale şi clasarea dosarului.
Omul de afaceri transmite că, după ce procurorul Ţuluş a fost numit că procuror-şef, exact a doua zi a ordonat recercetarea în dosar, "redistribuind dosarul altor poliţişti şi procurori din DNA, cu ordin direct de a găsi ceva pentru a-l înfunda pe Mazăre, principalul om care îi voia capul fiind preşedintele de atunci, Traian Băsescu". Săvulescu arată că prejudiciul de 114 de milioane de euro din dosar este raportat la o suprafaţă de teren uriaşă, de ordinul milioanelor de metri pătraţi de teren.
"Ce nu e ok absolut deloc este ca, expertizele – cadastrala si evaluatoare – dispuse in dosar de catre instanta de fond – Curtea de Apel Bucuresti – si efectuate de catre experti autorizati, nu “specialisti”, – au aratat foarte clar 2 lucruri: 1. Prejudiciul din dosar, referitor la aceste diferente de preturi, nu exista!
! Este !!! 2. Nu s-a retrocedat nici macar un centimetru din Domeniul Public!!!", scrie afaceristul, care critică apoi componenţa completului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preizdat de judecătorul Ionuţ Matei, care a dat decizia de condamnare la cinci şi şase luni de închisoare.
"Totul a devenit mai mult decat evident cand, la prima sa intrare in complet ca presedinte (acest lucru intamplandu-se la al 2-lea termen de judecata, pentru ca la primul termen a fost ocupat cu Referendumul si a fost substituit de un alt judecator), judecatorul Ionut Matei a impus deja avocatilor ca la urmatoarele 2 termene, date in cascada, in 2 zile consecutive, sa puna deja concluzii pe fond si sa finalizeze dosarul, in conditiile in care discutam – asa cum am mentionat anterior – de un dosar-mamut, de 90 de volume, cu 36 de inculpati, constituit din 6 dosare uriase complet separate adunate toate in unul!!! In mod realist, judecatorii nici macar nu aveau timp sa citeasca macar sumar dosarul atat de rapid!!!", potrivit sursei citate.
Omul de afaceri susţine că e nevinovat şi anunţă că va ataca decizia de condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
"In final, am primit o condamnare pentru complicitate la abuz in serviciu dar, conform minutei acestei sentinte, – asa incorecta, abuziva si ilegala cum este ea -, NU DATOREZ STATULUI ROMAN SI NIMANUI NICIUN BAN, PENTRU CA NU AM PRODUS NICIUN PREJUDICIU!!! Aviz amatorilor, domnilor jurnalisti!!! Va rog respectuos sa cititi atent minuta, pe care o gasiti publicata pe site-ul ICCJ si in consecinta, sa relatati in mod corect! Pe unii dintre dumneavoastra va rog respectuos, de asemenea, sa nu mai fabulati! (...)", scrie Dragoş Săvulescu.
Afaceristul susţine că nu recunoaşte sistemul de justiţie din România, pe care-l cataloghează ca fiind corupt.