Recolamp lansează o aplicaţie pentru facilitarea colectării selective a deşeurilor periculoase
Asociaţia Recolamp, care are ca obiect de activitate colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor din echipamente de iluminat, a lansat luna aceasta aplicaţia ColţVerde, punând la dispoziţia utilizatorilor peste 2.000 de puncte de colectare selectivă. Pentru a susţine obiectivele asociaţiei, de creştere a nivelului de conştientizare asupra efectelor nocive ale deşeurilor din echipamente de iluminat şi de facilitare a procesului de reciclare, aplicaţia se adresează publicului larg şi funcţionează ca instrument de căutare al celui mai apropiat punct de colectare selectivă.
Din 2007, Asociaţia Recolamp îşi doreşte să transforme colectarea selectivă în România într-un obicei. Având dezvoltată o reţea naţională de peste 13.800 de puncte de colectare de deşeuri din echipamente de iluminat (becuri economice, tuburi fluorescente, becuri cu LED, corpuri de iluminat), dintre care 2.000 dedicate consumatorilor casnici, următorul pas a fost acela de a uşura procesul de colectare, prin informarea cu privire la cele mai apropiate locaţii de colectare.
Aplicaţia ColţVerde pune la dispoziţia utilizatorilor o hartă cu toate punctele publice de colectare ale Recolamp, alături de secţiuni dedicate informării asupra deşeurilor periculoase şi detalii despre campaniile active derulate de Recolamp destinate atât publicului larg, cât şi profesioniştilor din industrie, generatori de cantităţi mari de deşeuri din echipamente de iluminat.
Toţi utilizatorii îşi vor putea crea un profil pentru a face parte din comunitatea Recolamp, a primi noutăţi personalizate şi a participa la viitoare campanii de colectare selectivă cu premii.
Aplicaţia, care poate fi descărcată din App Store şi Google Play, va fi folosită şi ca un instrument interactiv în dialogul cu utilizatorii, ajutând asociaţia să afle unde este necesar să extindă reţeaua de puncte de colectare selectivă pe teritoriul ţării, să crească gradul de conştientizare asupra efectelor nocive ale deşeurilor din echipamente de iluminat şi să îi determine pe oameni să fie mai activi în ceea ce priveşte colectarea selectivă. În 2019, Recolamp a colectat şi tratat peste 1.750 de tone de deşeuri din echipamente de iluminat, în creştere cu aproximativ 40% faţă de anul 2018.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro