Reformator în domeniul asigurărilor şi pensiilor

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 iunie 2019 129 afişări

Theodor Alexandrescu conducea în urmă cu 13 ani operaţiunile AIG Life România (actuala Metropolitan Life), iar acum este senior vice president şi head of retail pentru grupul Metlife în regiunea EMEA.

Reformator în domeniul asigurărilor şi pensiilor

Care a fost, din punctul dvs. de vedere, cel mai important moment din anii ce au urmat apariţiei dvs. din catalog?
Au fost cel puţin patru momente importante ulterioare anilor 2006: reforma pensiilor, consolidarea pieţei asigurărilor (de viaţă), o dată cu exitul celor mai importante multinaţionale: AIG Life, Axa, Aviva, ING Life; eşecul reformei sănătăţii (impact major în dezvoltarea asigurării de sănătate); implementarea noilor norme europene de solvabilitate Solvency 2.
Ce efect  a avut asupra carierei dvs. apariţia în catalogul 100 TINERI MANAGERI DE TOP?
Business MAGAZIN a avut un rol important în crearea comunităţii de business, a dezvoltat oportunităţi de comunicare între diverşi lideri şi, implicit, oportunităţi de asociere în proiecte comune (ex: dezvoltarea pieţei de pensii). Personal, am reuşit să dezvolt relaţii de parteneriat cu alte industrii şi liderii acestora, relaţii care au generat creşterea businessului local şi nu numai.
Cum aţi descrie
rolul dvs. actual?
În anul 2014 am fost mutat în Orientul Mijlociu (UAE) într-un moment când reforma asigurărilor de sănătate demara. După trei ani, implementarea s-a finalizat cu succes la nivelul pieţei, cu o rată de penetrare a asigurării private de sănătate de aproape 100% şi o creştere semnificativă a pieţei de asigurări de sănătate la aproape 10 miliarde de dolari.


Pachetul de bază (care cuprinde mai multe beneficii comparativ cu cel pe care-l putem accesa în România) a ajuns la un cost anual de 700 de lei (600 AED), acesta fiind unul dintre principalele efecte ale succesului reformei, asigurări de sănătate accesibile cu beneficii relevante.
Rolul meu în perioada următoare se va concentra pe reforma pensiilor. A doua mare reformă care va afecta semnificativ industria de asigurări de viaţă prin implementarea pensiilor ocupaţionale „obligatorii” şi a celor voluntare (similare cu P3).
Cum aţi caracteriza noua generaţie de tineri manageri?
Noua generaţie de manageri doreşte să evolueze mai repede (ASAP), să îşi creeze modelul de lider pe care-l consideră ei relevant şi nu impus, au o voce puternică amplificată de reţelele sociale, concentraţi pe adaptabilitate în învăţare, dar şi cu o dependenţă din ce în ce mai redusă faţă de liderii cu experienţă, având o încredere mai mare în informaţiile accesate pe web, cu o înţelegere mai bună a nevoilor şi dorinţelor clientului viitor, pe scurt „adaptaţi” să evolueze şi să anticipeze schimbările.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.