Regele Charles stabileşte priorităţile noului guvern laburist

Autor: Laura Buciu Postat la 17 iulie 2024 33 afişări

Regele Charles stabileşte priorităţile noului guvern laburist

Regele Charles al Marii Britanii a prezentat miercuri agenda legislativă a prim-ministrului Keir Starmer, promiţând un guvern de serviciu axat pe revigorarea economiei şi abordarea problemelor, de la o lipsă acută de locuinţe la o criză a costului vieţii.

În cadrul unei ceremonii fastuoase, în faţa unui public format din lorzi şi parlamentari în robă, Regele Charles a citit legile pe care guvernul le consideră prioritare după ce Partidul Laburist de centru-stânga al lui Starmer a obţinut o largă majoritate la alegerile din această lună, relatează Reuters.

„Guvernul meu va guverna în slujba ţării”, a declarat Charles, purtând o robă purpurie cu alb şi coroana statului imperial.

„Programul legislativ al guvernului meu va fi condus de o misiune şi bazat pe principiile securităţii, echităţii şi oportunităţilor pentru toţi”.

La 4 iulie, Starmer a obţinut una dintre cele mai mari majorităţi parlamentare din istoria modernă a Marii Britanii, devenind cel mai puternic lider naţional după fostul prim-ministru Tony Blair.

Cu toate acestea, el se confruntă cu o serie de provocări descurajatoare, inclusiv îmbunătăţirea serviciilor publice aflate în dificultate, cu puţin spaţiu pentru cheltuieli suplimentare.

Într-o introducere la legislaţia propusă, Starmer a anunţat că „epoca politicii ca performanţă şi a interesului personal mai presus de serviciu a luat sfârşit”.

Dar el a avut, de asemenea, un avertisment pentru alegătorii care ar putea spera că noul guvern laburist poate rezolva rapid problemele care afectează Marea Britanie. „Reconstrucţia ţării noastre nu va avea loc peste noapte. Provocările cu care ne confruntăm necesită muncă hotărâtă, răbdare şi soluţii serioase”, a scris el.

„Vom debloca creşterea şi vom lua frânele de pe Marea Britanie, întorcând definitiv pagina iresponsabilităţii economice şi a incapacităţii omniprezente de a face faţă viitorului pe care le-am văzut sub guvernul conservator”, potrivit lui Starmer.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
charles,
laburist,
prioritate

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.