Reteaua franceză Carrefour inaugurează un nou hipermarket rebranduit şi remodelat dintre cele preluate de la Cora, în centrul comercial Supernova din Şoseaua Alexandriei

Autor: Roxana Rosu Postat la 25 iulie 2024 40 afişări

Reteaua franceză Carrefour inaugurează un nou hipermarket rebranduit şi remodelat dintre cele preluate de la Cora, în centrul comercial Supernova din Şoseaua Alexandriei

Reteaua franceză Carrefour inaugurează un nou hipermarket rebranduit şi remodelat dintre cele preluate de la Cora, în centrul comercial Supernova din Şoseaua Alexandriei.

Odată cu achiziţia operaţiunilor Romania Hypermarche SA (Cora), Carrefour ajunge la aproximativ 450 de magazine pe plan local, în 113 oraşe, cu peste 17.000 de angajaţi. Ca urmare a integrării magazinelor Cora, reţeaua de hipermarketuri a Carrefour ajunge la 57 de magazine.

Hipermarketul reprezintă primul format cu care Carrefour s-a lansat pe piaţa din România, în 2001.  

„Ne reafirmăm angajamentul de a oferi românilor cel mai bun portofoliu de produse şi servicii, extinzând reţeaua noastră de hipermarketuri prin deschiderea unui nou magazin Carrefour în Bucureşti, un oraş cheie pentru clienţii noştri. Carrefour România îşi propune să fie un partener de încredere pentru comunitatea din Bucureşti, oferindu-le acestora mai mult decât o simplă experienţă de cumpărături. În noul magazin, clienţii noştri vor găsi o selecţie largă de peste 30.000 de produse, inclusiv bine cunoscute produse de la furnizori locali şi produse marcă proprie, precum şi o varietate de delicatese internaţionale.” a declarat Octavian Taralunga, Director de magazin, Carrefour Alexandriei.

Grupul francez a obţinut anul trecut în Ro­mâ­nia o cifră de afaceri consolidată de 17,6 mld. lei, cu 52% mai mare decât în 2022, arată calculele ZF realizate pe baza datelor oferite de către companie. Avansul este susţinut, cel puţin parţial, şi de pre­lua­rea operaţiunilor Cora în România, mutare care a rotunjit veniturile comerciantului din Hexagon cu aproape 1,4 mld. lei.

Cea mai mare contribuţie la totalul busi­nessului o are însă firma Carrefour Ro­mânia, care operează hipermarketurile. Aceasta a obţinut în 2023 afaceri de 11,4 mld. lei, aproape cât tot businessul conso­lidat din anul anterior.

Carrefour România operează în România prin cinci entităţi juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL, Supeco Investment SRL şi, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carrefour,
bucuresti,
cora,
produse

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.