Revista presei economice din Romania

Postat la 14 octombrie 2010 11 afişări

De ce constructori ca Audi sau GM aleg Ungaria si nu Romania pentru productia de masini; de ce se feresc institutiile publice si firmele sa cumpere produse ecologice; in august am fost ultimii din UE la cresterea productiei industriale.

Circa 63% dintre directorii executivi din marile companii sunt încrezători cu privire la viitorul financiar al companiilor, nivel de peste trei ori mai mare faţă de luna aprilie, scrie Gandul, citand un studiu Deloitte; nu la fel de optimisti sunt insa antreprenorii autohtoni. România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în funcţie de creşterea producţiei industriale; în august, indicatorul a avansat cu doar 0,1% faţă de luna trecută.

Ministrul Ialomitianu dezvaluie ca le-a cerut sindicalistilor sa-i explice cum constituie fondul de stimulente pentru finantisti, constatand ca "sunt foarte multi contribuabili care primesc somatii" si amenzi tocmai pentru a se intocmi acest fond, relateaza Evenimentul Zilei. Producatorii romani i-au cerut imposibilul comisarului european pentru agricultura, Dacian Ciolos - egalizarea subventiilor pentru fermieri cu cele din Vest, de cinci ori mai mari decat la noi.



Institutiile publice si firmele nu cumpara produse ecologice din cauza pretului si a restrictiilor impuse de lege, constata Adevarul, citand un studiu din care rezulta ca achizitiile publice reprezinta doar 25% din piata produselor ecologice. Omul de afaceri Ioan Niculae a investit aproximativ 10 milioane de euro pentru redeschiderea activitatii Fabricii de Amoniac de la Nitramonia Fagaras, dupa ce instalatia fabricii n-a mai functionat de sase ani.

Romania este devansata de Ungaria la productia de autovehicule, iar in ultima perioada noi investitori (Audi, GM) si-au anuntat intentia de a dezvolta unitati de productie in tara vecina, anunta Romania Libera; infrastructura dezvoltata, costurile cu logistica mai mici si un sistem fiscal mai permisiv au contat in atragerea constructorilor straini. Adevarul in razboiul stimulentelor: anul trecut, bonusurile functionarilor din Finante s-au ridicat la 890,7 mil. lei.

Articolul "Noua miza la Fondul Proprietatea: cine intra in fata cu dosarul la despagubire" din Ziarul Financiar examineaza modul in care, in lipsa unui mecanism transparent, sunt selectate pentru rezolvare tocmai dosarele cedate catre terti cu doar 10-20% din valoare, in timp ce proprietarii reali asteapta si 4-5 ani titlurile de despagubire. Ziua negocierilor pe conducte: OMV la Basescu cu Nabucco, Gazprom la Boc cu South Stream.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7476094
7476094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.