România a rămas în top 10 ţări care a trimis turişti în Maldive după primele patru luni din 2021. Înainte de pandemie era pe locul 31

Autor: Cristina Roşca Postat la 09 mai 2021 56 afişări

România era, după primele patru luni din 2021, pe locul şapte în topul ţărilor care au trimis turişti în Maldive, cu o cotă de piaţă de 2,8%, la egalitate cu Marea Britanie.

România a rămas în top 10 ţări care a trimis turişti în Maldive după primele patru luni din 2021. Înainte de pandemie era pe locul 31

Aproape 3% din cei 390.000 de turişti care au ajuns în arhipelag în acest an sunt români.

România era, după primele patru luni din 2021, pe locul şapte în topul ţărilor care au trimis turişti în Maldive, cu o cotă de piaţă de 2,8%, la egalitate cu Marea Britanie. Piaţa locală a mai pierdut câteva poziţii faţă de ianuarie-februarie, dar a rămas la vârf. Spre comparaţie, înainte de pandemia de COVID, România ocupa locul 31 în rândul ţărilor care trimit turişti către această destinaţie, arată un raport al autorităţii de turism din Maldive.

Piaţa locală a avut a doua cea mai rapidă ascensiune în pandemie după Kazahstan, care a urcat de pe 46 pe 5.

România este depăşită în top de ţări cu o populaţie mult mai nume­roasă precum India, Germania sau SUA. Totodată, pe primele locuri în cla­sament se găsesc fie ţări mai bo­gate, fie state unde numărul oame­ni­lor cu venituri peste medie este consi­derabil mai mare.

Maldive a primit de la începutul anului până la 1 mai 2021 un total de 390.000 de turişti, dintre care 2,8% sunt români. Asta înseamnă că circa 11.000 de turişti autohtoni au ajuns în această ţară.

Prezenţa pieţei locale în clasa­ment este justificată de mai mulţi factori.

În primul rând este vorba de lansarea curselor charter de către agenţiile locale de turism, ceea ce înseamnă că există pentru prima dată zboruri directe către această destinaţie. În al doilea rând, numărul destinaţiilor deschise călătorilor este redus, motiv pentru care unii turişti s-au orientat către Maldive chiar dacă poate în mod normal mergeau la schi sau în altă ţară. Nu în ultimul rând, un avantaj pentru Maldive e faptul că e de fapt un arhipelag format din aproape 1.200 de insule de corali grupate în jurul câtorva zeci de atoli. Astfel, de multe ori pe un atol sau o insulă e un singur resort. De aceea, numărul de cazuri de Covid-19 este relativ mic.

Mai mult, intrarea în ţară s-a făcut pe bază de test PCR Covid, pentru a se preveni o explozie a numărului de cazuri. Spre comparaţie, alte destinaţii precum Mexic sau Republica Dominicană au avut intrarea liberă, conform celor mai recente date ZF.

Destinaţiile exotice solicitate în mod tradiţional în perioada ianuarie-aprilie sunt Thailanda, Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Mexic, Cuba. Anul acesta, din cauza restricţiilor, multe dintre acestea au fost inaccesibile.

Dacă cifrele vor continua să fie bune, operatorii din turism ar putea menţine cursele charter şi în următorii ani. În vară însă este off-season în Maldive pentru că sunt ploi, aşa că cererea mai mare va reveni din toamnă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turisti,
Maldive,
turism,
vacanta,
pandemie,
destinatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.