S&P 500 a avut cea mai slabă săptămână din martie 2020, adică de la declararea pandemiei de Covid-19. Astăzi, contractele futures din SUA oferă semne de creştere

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 24 ianuarie 2022 109 afişări

S&P 500 a avut cea mai slabă săptămână din martie 2020, adică de la declararea pandemiei de Covid-19. Astăzi, contractele futures din SUA oferă semne de creştere

Contractele futures pe acţiuni din Statele Unite erau pe plus luni, 24 ianuarie 2022 la 11:35 (ora României), după ce indicele bursier S&P 500 a încheiat cea mai slabă săptămână din martie 2020, într-o perioadă în care investitorii aşteaptă rezultatele financiare la T4/2021 şi decizia Rezervei Federale cu privire la politica monetară a instituţiei.

La ora publicării ştirii, contractele futures pe Dow Jones Industrial Average, S&P 500 şi Nasdaq creşteau cu 0,24%, 0,35%, respectiv 0,43%, conform MarketWatch.

Evoluţia din premarket vine în urma unei săptămâni marcate de rezultate financiare mixte şi temeri privind majorarea ratelor dobânzilor. S&P 500 a pierdut 5,7% săptămâna trecută şi a închis şedinţa de tranzacţionare de vineri sub media mobilă (moving average – MA) pe 200 de zile pentru prima dată din iunie 2020. Dow Jones a raportat un minus de 4,6%, cel mai mare declin din octombrie 2020.

Selloff-ul din indicele tech Nasdaq Composite a fost mai sever, cu o scădere de 7,6% săptămâna trecută, înregistrând a patra săptămână consecutivă de pierderi. Indicele se află acum la 14% sub recordul stabilit în luna noiembrie.

În ceea ce priveşte sezonul raportărilor la T4/2021, deşi peste 70% din companiile incluse în S&P 500 au raportat rezultate peste estimările analiştilor de pe Wall Street,  mai multe societăţi au dezamăgit investitorii săptămâna trecută, precum gigantul bancar Goldman Sachs şi liderul industriei de streaming Netflix.

„Declinul, alimentat iniţial de retragerea stimulentelor, s-a combinat săptămâna trecută cu temerile asociate rezultatelor financiare. Aşa că investitorilor le este frică acum atât de multipli, ci şi se estimările EPS (venit net per acţiune – n.r.), spune Adam Crisafulli, fondator al furnizorului de date Vital Knowledge, conform MarketWatch.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
s&p,
sua,
investitori,
rezultate financiare,
temeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.