Semnale extrem de proaste din Germania: Comenzile fabricilor din Germania s-au prăbuşit în august, marcând încă un eşec pentru industrie, într-un an în care cea mai mare economie a Europei nu a reuşit să se redreseze şi dă semne de criză

Autor: Ştefan Stan Postat la 07 octombrie 2024 8 afişări

Semnale extrem de proaste din Germania: Comenzile fabricilor din Germania s-au prăbuşit în august, marcând încă un eşec pentru industrie, într-un an în care cea mai mare economie a Europei nu a reuşit să se redreseze şi dă semne de criză

Comenzile fabricilor din Germania s-au prăbuşit în august, marcând încă un eşec pentru industrie într-un an în care cea mai mare economie a Europei nu a reuşit să se redreseze, scrie Bloomberg.

Cererea a scăzut cu 5,8% faţă de iulie, după două luni consecutive de creşteri, au arătat datele publicate luni. Aceasta este cea mai mare scădere din ianuarie şi mult mai gravă decât cea anticipată de oricare dintre cei 17 economişti din sondajul Bloomberg.

Raportul sumbru dă startul unei săptămâni cruciale pentru Germania, care va prezenta marţi date privind producţia industrială, urmate a doua zi de cele mai recente previziuni economice ale guvernului cancelarului Olaf Scholz.

Având în vedere că economia încă se luptă să se elibereze de consecinţele şocului privind aprovizionarea cu gaz în urma invaziei Rusiei în Ucraina, iar Volkswagen AG avertizează cu privire la închiderea unor fabrici, oficialii sunt pe cale să renunţe la speranţa de a obţine o creştere anuală completă în 2024, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

Sueddeutsche Zeitung a raportat la sfârşitul săptămânii că prognoza va fi pentru o contracţie de 0,2% în acest an. Raportul SZ l-a citat pe vicecancelarul Robert Habeck, care a declarat că „situaţia economică este dificilă” şi că „economia germană nu a crescut corespunzător din 2018”.

Declinul comenzilor indică o slăbiciune suplimentară într-un moment în care economia ar fi putut fi chiar în recesiune. Bundesbank a observat luna trecută că este posibil ca produsul intern brut să fi stagnat sau să fi scăzut în trimestrul al treilea, după o uşoară scădere în cele trei luni anterioare.

Potrivit Destatis, agenţia federală de statistică, ritmul declinului a fost accentuat de creşterile mari din luna precedentă ale comenzilor de echipamente de transport la scară largă. Creşterea din iulie a fost revizuită în creştere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.