Semne bune de la Londra: economia creşte, bursa duduie, femeile se bucură
Noul guvernator al Băncii Angliei, Mark Carney, şi-a început la 1 iulie mandatul sub auspicii neaşteptat de bune: ultimul sondaj al Camerei de Comerţ Britanice relevă o creştere a încrederii companiilor şi a vânzărilor la niveluri care mai că nu ajung la nivelurile pre-criză din 2007, iar exporturile în sectorul serviciilor au fost cele mai bune în mai bine de 20 de ani.
BCC estimează că economia ar putea creşte cu 0,6% în T2, faţă de 0,3% în T1.
Prima reuniune a comitetului de politică monetară prezidată de Carney s-a încheiat cu declaraţia fermă că programul curent de relaxare monetară derulat de bancă va continua. Aceasta a stârnit euforia pieţelor financiare, cu o creştere a indicelui FTSE 100 cu 6%; în acelaşi timp, lira sterlină s-a depreciat sub 1,50 dolari - un lucru numai bun pentru exportatorii britanici.
Cu o carieră de 13 ani în Goldman Sachs şi de 7 ani ca guvernator al Băncii Canadei, Mark Carney (47 de ani) a figurat inclusiv în topul celor mai influenţi 25 de oameni din lume al revistei Time. Luni, când şi-a început serviciul ca guvernator al Băncii Angliei, a venit la lucru cu metroul, dimineaţa devreme, iar una dintre primele lui promisiuni a fost că se va întâlni cu un grup de femei care au protestat în faţa băncii contra eliminării efigiilor de femei de pe bancnotele în circulaţie.
Elizabeth Fry, militantă pentru drepturile femeilor, era singura femeie reprezentată pe o bancnotă, cea de 5 lire, însă ea ar fi urmat să fie înlocuită în curând cu Winston Churchill. Carney, gentil, a promis că va discuta cu colegii săi dacă această înlocuire e chiar necesară.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro