Sfârşit tragic: Trupul neînsufleţit lui Mike Lynch, miliardarul britanic care a făcut avere din IT, a fost scos din epava superyachtului Bayesian, naufragiat lângă Sicilia. Citiţi povestea controversată a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie

Autor: Ştefan Stan Postat la 22 august 2024 48 afişări

Sfârşit tragic: Trupul neînsufleţit lui Mike Lynch, miliardarul britanic care a făcut avere din IT, a fost scos din epava superyachtului Bayesian, naufragiat lângă Sicilia. Citiţi povestea controversată a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie

Trupul neînsufleţit al antreprenorului britanic de tehnologie Mike Lynch a fost recuperat din epava superiahtului Bayesian, la trei zile după ce acesta s-a scufundat în largul coastei Siciliei, potrivit oficialilor italieni.

Şase persoane, inclusiv Lynch şi fiica sa Hannah, în vârstă de 18 ani, au fost date dispărute începând de luni, când Bayesian s-a scufundat în timpul unei furtuni intense în apropiere de Palermo.

Un al cincilea cadavru a fost scos din iahtul scufundat joi dimineaţă. Scafandrii care cercetează epava din largul coastei Porticello încearcă în prezent să îl găsească pe al şaselea.

Autorităţile italiene nu au anunţat nicio identificare oficială a cadavrelor.

Un purtător de cuvânt al familiei lui Lynch a refuzat să comenteze.

Călătoria pe Bayesian fusese planificată ca o celebrare a achitării recente a lui Lynch de acuzaţiile de fraudă din SUA, după o luptă juridică de 12 ani privind vânzarea grupului său de software Autonomy către Hewlett-Packard, în valoare de 11 miliarde de dolari.

Christopher Morvillo de la firma de avocatură Clifford Chance, care l-a reprezentat pe Lynch în recentul său proces din SUA, şi Jonathan Bloomer, preşedintele grupului de asigurări Hiscox şi Morgan Stanley International, care a apărut la proces ca martor al apărării, se aflau amândoi la bordul Bayesian când acesta s-a scufundat luni dimineaţa.

Soţiile bărbaţilor, Neda Morvillo şi Judy Bloomer, s-au alăturat, de asemenea, călătoriei şi sunt, de asemenea, date dispărute.

Soţia lui Lynch, Angela Bacares, a fost una dintre cele 15 persoane salvate în primele ore ale dimineţii de luni. Corpul unui membru al echipajului a fost recuperat luni.

Procurorii italieni investighează circumstanţele exacte ale naufragiului după ce unii martori oculari au afirmat că iahtul s-a scufundat în doar câteva minute.

Mike Lynch, unul dintre cei mai mari miliardari britanici, care a făcut avere în industria tech, este dat dispărut după ce superiahtul lui s-a scufundat lângă Sicilia. El a fost în centrul uneia dintre cele mai mari controverse din IT, după ce a vândut firma ”fantomă” Autonomy către HP pentru 11,1 mld. dolari

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coasta,
epava

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.