Sfârşitul preţurilor mari pe Wall Street, semnalat de cea mai recentă splitare a acţiunilor Alphabet: Giganţii tech continuă să îşi facă acţiunile mai accesibile investitorilor de retail
- Amazon şi Shopify au realizat operaţiuni similare luna trecută
Alphabet, compania-mamă a Google, înregistra o creştere de 1,6% înainte de şedinţa de tranzacţionare de azi de pe Wall Street, prima sesiune de după splitarea de 20 la 1 a acţiunilor, scrie Bloomberg.
Zilele când investitorii erau nevoiţi să cheltuie mii de dolari pentru o singură acţiune a unui gigant tech din Statele Unite sunt deja numărate, în vreme ce marile companii americane – cu valori de piaţă care trec, de obicei, de 100 de miliarde de dolari – intenţionează ca acţiunile lor să devină mai accesibile pentru investitorii din mediul de retail.
Totuşi, până acum, deciziile au ridicat prea puţin preţul acţiunilor, investitorii temându-se de o serie agresivă de majorări ale ratelor dobânzilor din partea Rezervei Federale şi de înrăutăţirea perspectivelor economice la nivel global.
Fără dinamica şedinţei de ieri, acţiunile Amazon au coborât cu 9% de la splitarea efectuată luna trecută. Totodată, Shopify este pe minus cu 5,4% de la divizarea de 10 la 1 din 29 iunie.
Performanţa slabă a acţiunilor se află la polul opus faţă de evoluţia din 2020, când acţiunile Apple şi Tesla au atins noi maxime istorice la doar câteva luni de la splitare. Aşadar, investitorii Alphabet nu ar trebui să se aştepte la randamente ridicate în viitorul apropiat, spune Kim Forrest, CIO al furnizorului de servicii financiare Bokeh Capital Partners, citat de Bloomberg.
Operaţiunile de splitare sunt de natură strict cosmetică şi nu fac decât să redistribuie capitalul unei companii de-a lungul unui număr mai mare de acţiuni. În cazul „ieftinirii” realizate de Alphabet, portofoliile investitorilor au aceeaşi valoare, însă conţin de 20 de ori mai multe acţiuni.
Unii investitori consideră că o astfel de decizie prezintă optimism cu privire la perspectivele unui business, argumentând că o splitare declanşează adesea o creştere a preţului acţiunilor.
În prezent, sezonul de raportare la T2/2022 fiind în curs de desfăşurare, investitorii se întreabă dacă giganţii tech se pot încadra în estimările de profit de pe Wall Street, considerate pesimiste de mulţi analişti ai pieţei.
Prognozele privind veniturile Alphabet din 2022 au scăzut cu 0,8% în ultimele luni, în pofida unor avertismente lansate de Snap, compania-mamă a aplicaţiei Snapchat, conform cărora actualele condiţii macroeconomice ar afecta considerabil divizia de publicitate a grupului. De asemenea, Microsoft şi-a actualizat în jos estimările, notând în acest sens performanţa puternică a dolarului american.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro