Siemens are un plan gigant de reorganizare în care plănuieşte să concedieze 10.000 de oameni, să mai angajeze 20.000, şi să creeze o nouă entitate listată la bursă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 mai 2019 658 afişări

Siemens are un plan gigant de reorganizare în care plănuieşte să concedieze 10.000 de oameni, să mai angajeze 20.000, şi să creeze o nouă entitate listată la bursă

Nemţii de la Siemens îşi vor separa divizia Power and Gas şi vor concedia peste 10.000 de oameni în cadrul unui plan masiv de reorganizare, gândit pentru a asigura viitorul companiei, potrivit Bloomberg.

Divizia va deveni o companie separată şi va fi listată pe bursă până în 2020, potrivit unui anunţ al nemţilor. Siemens va păstra „undeva sub 50%” din noua entitate – pe care o va implica într-o fuziune cu Siemens Gamesa Renewable Energy din care deţine 59%, punând astfel bazele unei noi entităţi care avea un business de 30 miliarde euro.

Siemens vrea să păstreze „o influenţă semnificativă” în piaţa energiei şi a electriităţii. Divizia are operaţiuni în petrol şi gaz, precum şi în generare şi distribuţie convenţională, în timp ce Siemens Gamesa dezvoltă ferme eoliene şi echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile.

Decizia face parte din planurile ambiţioase ale executivului Joe Kaeser, are zguduie în continuare structura conglomeratului. În trecut, CEO-ul a listat divizia de healthcare, a realizat o fuziune între divizia de energie eoliană şi un competitor spaniol şi a încercat să facă o fuziune între divizia feroviară şi rivalii francezi de la Alstom, însă tranzacţia a fost blocată de organele de reglementare europene.

Pe lângă deciziile structurale, Kaeser a mai anunţat un plan de reducere a costurilor cu 2,2 miliarde euro până în 2023. Astfel, vor fi concediaţi peste 10.000 de oameni dintre care 4.900 pe poziţii de digital, 3.000 pe proiecte de infrastructură smart şi 2.500 în divizia corporate centrală. În acelaşi timp, Siemens plănuieşte să angajeze circa 20.500 de oameni dar pe alte poziţii.

Divizia Power and Gas a fost printre cele mai slab performante anul trecut, raportând un număr mai mic de comenzi şi o profitabilitate redusă pe fondul schimbărilor din piaţă în direcţia energiei regenerabile.

Astel, divizia a înregistrat cele mai mari venituri dintre toate diviziile, de 18,1 miliarde euro, dar un profit de doar 722 milioane euro. Spre comparaţie, a doua în funcţie de venituri a fost divizia Digital Industries, cu 15,6 miliarde euro, din care a obţinut un profit de 2,9 miliarde euro.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
siemens,
oameni,
plan,
concedieri,
reorganizare,
timp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.