Social-democratul Niculae Bădălău, aflat în arest preventiv, a primit o veste proastă din partea foştilor săi colegi parlamentari
Parlamentul a decis, luni, cu 308 voturi „pentru” şi o abţinere, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României. Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de fapte de corupţie.
Decizia senatorilor şi deputaţilor a fost luată cu unanimitate de voturi, respectiv 308 voturi „pentru” şi o abţinere.
„Reputaţia dlui Bădălău Niculae - vicepreşedinte al Autorităţii de Audit este iremediabil afectată şi nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute dla art. 50, alin 1 din Legea 94/1992. În consecinţă, membrii celor două comisii au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerelor reunite revocarea dlui Bădălău Niculae din funcţia de consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit”, potrivit raportului comisiilor de Buget din Camera Deputaţilor şi Senat.
USR şi PSD au cerut demararea procedurii de revocare de la Cuirtea Conturi a lui Niculae Bădălău.
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, luni, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Niculae Bădălău, după ce procurorii DNA au dispus reţinerea sa, duminică, fiind acuzat de fapte de corupţie.
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, luni, propunerea procurorilor DNA, privind arestarea preventivă a lui Niculae Bădălău, acuzat de dare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.
Conform procurorilor, în datele de 9 august 2022 şi 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, estimat la peste 7 milioane de lei, unei societăţi administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă.
„În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind <Înfiinţare reţea de alimentare cu apă...>, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme. În acelaşi context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menţionat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA), dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urma să o obţină pentru aceeaşi firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă”, arată procurorii.
În total, inculpatul i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro