Sorin Oprescu rămâne în arest: Instanţa i-a respins cererea de cercetare sub control judiciar
Sorin Oprescu va fi cercetat în continuare în arest preventiv, după ce Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea de înlocuire a măsurii cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.
Cererea primarului suspendat al Capitalei s-a judecat marţi, decizia fiind pronunţată miercuri de Tribunalul Bucureşti.
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.
Avocatul Viorel Mocanu a declarat că unul dintre motivele pentru care s-a solicitat, la Tribunalul Bucureşti, înlocuirea măsurii arestării preventive este de ordin medical, apărarea arătând că starea lui Sorin Oprescu s-a înrăutăţit vizibil de când este în Arestul Capitalei. El a precizat că această susţinere este dovedită de actele medicale obţinute de la încarcerare şi până în prezent.
Întrebat dacă apărarea este de acord cu mutarea lui Sorin Oprescu din Arestul Capitalei la Spitalul Penitenciarului Rahova, Viorel Mocanu a spus că deocamdată sunt aşteptate rezultatele investigaţiilor făcute la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni, reafirmând că datele medicale nu vor fi făcute publice.
Întrebat dacă apărarea a primit răspunsurile în cazul sesizărilor făcute la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu" şi la Ministerul Sănătăţii, care a fost trimisă la Colegiul Medicilor, Viorel Mocanu a spus că s-au demarat anchete, la finalul cărora vor fi oferite răspunsuri.
Avocatul a declarat, pentru MEDIAFAX, că luni a fost depusă o nouă sesizare în care Sorin Oprescu îi cere şefului Arestului Capitalei, Mihai Dincă, să dispună să îi fie restituite stiloul injector pentru insulină, precum şi două fiole de insulină de tip "Novo Rapid", ridicate la percheziţia făcută în celula acestuia. Mocanu a precizat că dacă acestea nu vor fi restituite, se poate considera că lui Sorin Oprescu i se pune viaţa în pericol.
În 15 octombrie a fost făcută o percheziţie în celula lui Sorin Oprescu, Poliţia Capitalei spunând că au fost ridicate doar două flacoane de insulină injectabilă, în timp ce avocaţii edilului au susţinut că i-au fost luate atunci şi medicamentele pe care acesta le avea în cameră.
Poliţia Capitalei a precizat că administrarea tuturor medicamentelor pentru Sorin Oprescu se face exclusiv la recomandarea şi sub supravegherea unui medic sau asistent de la Cabinetul Medical al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă.
Avocatul Viorel Mocanu spunea că a trimis, în 15 octombrie, o sesizare conducerii Ministerului Afacerilor Interne, în care a acuzat conducerea Arestului Central şi pe şefa cabinetului medical al unităţii că nu respectă măsurile stabilite de medici pentru Sorin Oprescu.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 9 octombrie, ca Sorin Oprescu să râmână încă 30 de zile în arest. Instanţa a respins contestaţia edilului şi a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti de prelungire a mandatului emis în 6 septembrie, în dosarul în care edilul suspendat al Capitalei este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro. Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 6 octombrie, o altă cerere a edilului de înlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau cu arest la domiciliu.
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.
Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro