Statistica de azi. Peste 52.000 de companii din România oferă programe de formare continuă

Autor: Răzvan Botea Postat la 25 iulie 2024 30 afişări

Statistica de azi. Peste 52.000 de companii din România oferă programe de formare continuă

Peste 52.000 de companii din România oferă programe de formare continuă, arată cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Datele sunt aferente anului 2020, ultimul pentru care există cifre, întrucât setul publicat de INS vine o dată la cinci ani. Spre comparaţie, în 2005, primul an pentru care există aceste cifre, numărul companiilor care ofereau astfel de programe era de 44.000.

România este însă în urma mediei europene la acest capitol. O analiză a Blocului Naţional Sindical (BNS) arată că doar 17,5% din companiile din România au organizat în 2020 cursuri de formare continuă pentru lucrătorii proprii. Media europeană a fost în acelaşi an de 67,4%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
programe,
romania,
continuare,
statistica

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.