Street Delivery finanţează prin concurs 10 proiecte, în valoare totală de 10.000 de euro
Evenimentul Street Delivery, aflat la cea de-a zecea ediţie, finanţează prin concurs 10 proiecte cu 10.000 de euro - 1.000 de euro pentru fiecare proiect - şi pune la dispoziţie materiale de construcţie, perioada de înscriere încheindu-se pe 31 mai.
Reducerea producţiei de deşeuri, reciclarea creativă, îngrijirea spaţiilor verzi, alternative de transport, reducerea emisiilor de noxe şi a nivelului de praf - toate încep pe o stradă şi continuă în tot oraşul. Aceste lucruri şi le propune Street Delivery la împlinirea a 10 ani: o mutaţie reală în felul în care oamenii privesc oraşul din prisma schimbărilor climatice, oferind soluţii pentru diminuarea efectelor lor asupra mediului şi oamenilor, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Street Delivery este prototipul unui microunivers urban, strada valorificată ca bun public, aşa cum ar trebui ea să fie, un eveniment responsabil care îşi responsabilizează participanţii, o platformă pentru ideile care contribuie la un oraş mai prietenos.
În 10 ani, Street Delivery s-a şi aglomerat peste măsură, dovadă că nevoia de spaţiu public este stringentă. Din păcate, proiecte şi idei fantastice au ajuns uneori să fie acoperite de zgomotul de fond.
La a zecea ediţie, Street Delivery finanţează prin concurs 10 proiecte cu 10.000 de euro (1.000 de euro/ proiect) şi pune la dispoziţie materiale de construcţie. Propunerile trebuie să respecte tema "SDX: Amprenta de carbon".
"Ca indivizi, acţiunile noastre par să nu conteze, picături de apă într-un ocean mult mai vast decât poate să cuprindă mintea noastră.
Fiecare dintre noi - 7 miliarde de oameni - alegem zilnic soarta vieţii pe Pământ prin acţiuni dintre cele mai banale: când uităm lumina aprinsă, când mai cerem o pungă de plastic, când luăm maşina în loc să mergem cu bicicleta, când aruncăm gunoiul aiurea, când tăiem un brad pentru a ne bucura de el câteva zile, când facem profit din crime ecologice. Avem nevoie de spaţii publice în care să ne adunăm pentru a confrunta greşeala pe care umanitatea e pe cale s-o săvârşească. În stradă ne putem număra, ne putem cunoaşte, ne putem da seama că nu suntem doar o mână de prieteni care visează să schimbe lumea. Capacitatea umanităţii de «a face», amplificată exponenţial de tehnologie, a depăşit cu mult capacitatea umanităţii de «a înţelege». Am trecut deja peste pragul de pericol. E timpul să luăm încălzirea globală în serios", se arată în comunicatul citat.
Proiectele pot fi înscrise în categoriile artă, arhitectură şi urbanism, carte, dezbateri, junior (activităţi pentru copii), muzică, societate civilă, sport, teatru şi performance şi transport alternativ.
Perioada de înscriere se încheie pe 31 mai. Proiectele trebuie să respecte tema, să ofere posibile soluţii de durată, să-i implice activ pe vizitatori în transformarea oraşului şi să nu conţină componente comerciale. Câştigătorii vor fi anunţaţi până pe 4 iunie.
Cei care doresc să participe la târg vor avea la dispoziţie o zonă specială în afara Street Delivery, la Have Another Street, eveniment colateral care livrează încă o stradă în centrul Bucureştiului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro