STUDIU: Oamenii au cel mai mare număr de prieteni la vârsta de 29 de ani
Oamenii au cel mai mare număr de prieteni la 29 de ani, o vârstă la care cercul social al fiecărei persoane conţine aproximativ 80 de indivizi, potrivit unui studiu realizat de curând în Marea Britanie.
Cei mai mulţi oameni încep să îşi construiască o carieră stabilă în jurul vârstei de 29 de ani şi continuă să păstreze legătura şi cu foştii colegi de liceu şi de facultate, informează dailymail.co.uk.
Totodată, deşi cel mai bun prieten este cel mai probabil un fost coleg de şcoală, oamenii au de fapt mai multe lucruri în comun cu actualii colegi de muncă ai lor.
Astfel, o treime dintre adulţi recunosc faptul că au mai multe lucruri în comun cu colegii de muncă decât cu prietenii şi cu membrii familiei, iar 38% dintre participanţii la studiu au spus că s-au împrietenit cu cel puţin 10 persoane la locul de muncă.
Studiul, realizat de compania alimentară Genius Gluten Free, a descoperit faptul că biroul a devenit în epoca actuală locul cel mai probabil în care oamenii pot să îşi găsească un partener de viaţă, din cauza numărului tot mai mare de ore pe care angajaţii trebuie să le petreacă la locurile lor de muncă.
Mediile profesionale tot mai stresante şi lucrul alături de persoane care gândesc aproximativ la fel îi determină pe oameni să lege relaţii de prietenie sau chiar de cuplu.
De asemenea, persoanele care au cel mai mare număr de prieteni din rândul colegilor de birou lucrează în marketing - angajaţii din acest domeniu de activitate au în medie 40 de colegi pe care îi consideră prieteni.
Maeştrii bucătari au 33 de prieteni din rândul colegilor lor, iar pe locul următor se află angajaţii din forţele armate, cu 32 de prieteni care provin din acelaşi mediu profesional. Locurile următoare sunt ocupate de artişti şi designeri (27 prieteni din rândul colegilor de muncă) şi angajaţii din departamentele de Resurse Umane (21 prieteni din rândul colegilor de muncă).
Pentru cetăţeanul britanic de rând, în medie, 17 dintre prietenii lor provin de la locul de muncă, 14 provin din rândul foştilor colegi de liceu sau de facultate, iar 14 din rândul persoanelor cunoscute în cluburi sau prin intermediul unor interese comune şi activităţi sociale şi reţele de socializare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro